Malala Yousafzai - Ett liv (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (18.7 MB)
Språk
Svenska
Serie
Ett liv
Läsålder
Unga vuxna
Inläsare
Hanna Schmitz
Utgivningsdatum
2016-03-24
Förlag
Vilja förlag
Översättare
Hans Peterson
ISBN
9789188293947

Malala Yousafzai - Ett liv Ljudbok

Ljudbok,  Svenska, 2016-03-24
99
Billigast på PriceRunner
Lyssna i Bokus Reader för iOS och Android
Boken skildrar Malala Yousafzais uppväxt i Pakistan, hur hon 2012 blev skjuten av talibanerna när hon var på väg hem från skolan. Brottet hon begått? Att stå upp för sin och andra barns rätt till skolgång och studier. Efter att hon blev skjuten blev hon förflyttad till Storbritannien för att få läkarvård. Idag är det hennes och familjens nya hemland.

Malala Yousafzai har blivit en internationell talesperson för allas lika rätt till utbildning och har inspirerat elever och barn runt om i hela världen att stå upp för sina rättigheter att få utbilda sig.

2014 fick hon Nobels fredspris för vuxna, och strax därpå även "barnens fredspris", eller Worlds childrens prize som det också kallas, för sina insatser för allas rätt till utbildning.

Ett liv är serien med lättlästa biografier. Här finns utrymme för längre och mer djupgående resonemang, vilket gör böckerna lämpliga att använda i undervisningen - och att sätta i händerna på den elev som gärna läser om personer som förändrat sin tid och påverkat hur vårt samhälle ser ut i dag.

Lättlästa böcker från Vilja är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för en vuxen läsare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Matt Doeden