Grupp 61 (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Anton Modin (del 14)
Antal sidor
342
Utgivningsdatum
2023-11-29
Förlag
Pub Lic
Dimensioner
11 x 201 x 134 mm
Vikt
490 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789188307378

Grupp 61

(12 röster)  |   Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2023-11-29
266
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Stockholm mars 1996:
Anton Modin har nyligen förlorat sin familj i Estoniakatastrofen (1994). Han har kvar sitt arbete på den hemliga avdelningen SSI inom försvaret men han går sällan dit. Istället begraver han sin sorg i för mycket alkohol och annat destruktivt beteende. Hans chef Chris Loklinth erbjuder honom ett till synes enkelt uppdrag för att komma tillbaka på rätt spår. Uppdraget gäller en väktare på Sagerska palatset som misstänks vara medlem av en nazistisk gruppering i Sverige. Till en början verkar uppdraget enkelt, men det går snart snett och Modin tvingas lämna landet för att rädda sitt eget liv. Han kommer då i kontakt med Grupp 61, en mycket hemlig sammanslutning i USA bestående av CIA-veteraner som diskret utreder det CIA idag inte kan eller vågar utreda. Det handlar om en före detta CIA-chef och om skapandet av den Nato-styrda Stay Behind-organisationen i Sverige. Modin får snart helt ny kunskap om historiska händelser som visar sig påverka oss än idag.

Grupp 61 är den fjortonde fristående boken i författaren Anders Jallai:s verklighetsnära serie om händelser i Sverige under kalla kriget. Händelser som ytterst få i vårt land har kännedom om.

"Han (Jallai) ligger nära verkligheten. Den här boken är fantastisk och man lär sig jättemycket."
Boktipset, SVT Go'kväll om Anton Modin 13 - Illegalisten.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Grupp 61
 2. +
 3. Illegalisten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Illegalisten av Anders Jallai (häftad).

Köp båda 2 för 508 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Grupp 61. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Nära sanningen
  Ingemar, 25 januari 2024

  Med lite fiktion in ibland i vanlig Anton Modin stil blir det en bra bok att läsa och lite klarerande om vissa aspekter av Sverige också.

 2. Lättläst intrig
  Ulf, 4 januari 2024

  Jag tycker att Anders Jallai alltid skriver intressanta intriger och helt plausibla berättelser, detta är ännu ett exempel på detta. En läs- och tänkvärd bok

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Anders Jallai