Älskar inte jag dig då (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
194
Utgivningsdatum
2007-09-01
Förlag
Bo Ejeby Förlag
Dimensioner
280 x 195 x 20 mm
Vikt
920 g
Antal komponenter
1
SAB
Xqh
ISBN
9789188316295
Älskar inte jag dig då (inbunden)

Älskar inte jag dig då

(2 röster)
Inbunden,  Svenska, 2007-09-01
229
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"Älskar inte jag dig då - tidiga visor och sena" är en samling med Olle Adolphsons sista sånger. Så gott som samtliga sånger från Adolphsons sista platta med samma titel finns med här. Samlingen innehåller dessutom hans tre första böcker: "Aubade", "13 visor" och "Duvan och vallmon", ursprungligen utgivna av Bonniers på 1950- och 60-talet. Gitarristen Mats Bergström bidrar med arrangemang av tre visor till text av Lars Forssell: "Aria", "Fågelsång" och "Ett hjärta stannar inte". Sammanlagt rymmer boken inte mindre än 53 visor av Olle Adolphson.

Bo Ejeby har skrivit förordet och författaren Carsten Palmær porträtterar Olle Adolphson och hans viskonst i ett mycket personligt och infallsrikt efterord.

Sångerna är försedda med gitarr- och/eller pianoackompanjemang; en del av sångerna har dessutom ackordanalys.

Innehåll:

Aftonvisa Aria Att vänta Aubade Blåman Drottning Blanka Maria Duvan och vallmon Ekosång till fjärilen Ellens visa Ett hjärta stannar inte Flicka från Backafall Flickan och pastorn Flickan på Vitaskär Fågelsång Ge mig en dag Goggles Göksång Hästen Hör hur solen spelar Hösthumla Inte ens det förflutna Jag längtar till Sibirien Jag tycker om djur som är bruna Jag vet att dina läppar Katten Klagevisa över en torr och kall vår Låt oss gå på lyktkafét Majvisa till Elisabeth Marsch på Skeppsbron Midsommardrömmen Monte Carlo Nu kommer kvällen Nu titta till varandra Nya länder skall jag se Om natten är alla änkor grå Om våren Pysses Alf Riddaren utav Burgund Ro hemåt Serenad Sign. Karlsson Evig vår Sign. Min bästa tid Sista dan tillsammans Skärgårdsoriginal Stockholmsvår Syster, följ mig hän Trädgårdsinteriör Visan Ö År Älskar inte jag dig då
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Älskar inte jag dig då
  2. +
  3. Paul McCartney: Texterna. Ett självporträtt : Mitt liv i 154 sånger

De som köpt den här boken har ofta också köpt Paul McCartney: Texterna. Ett självporträtt : M... av Paul McCartney (inbunden).

Köp båda 2 för 578 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Olle Adolphson

  • Ett tomt vitt papper : prosatexter och lite annat

    Olle Adolphson

    I telefonkatalogen titulerade han sig som författare , men blev för den breda allmänheten mest älskad och ihågkommen som vissångare. I den här volymen presenteras Olle Adolphson i enlighet med sin självvalda yrkestitel som författare av prosa och ...