Scenkonst : en handbok i musik och teater (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2017-02-27
Förlag
Bo Ejeby Förlag
Medarbetare
Wester, Jocke (form)
Dimensioner
188 x 151 x 13 mm
Vikt
295 g
SAB
Ik
ISBN
9789188316844

Scenkonst : en handbok i musik och teater

Häftad,  Svenska, 2017-02-27
287
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Den kunskapsbildning som föds via våra sinnen och känslor kallar vi för estetisk kunskap. Den kunskap som vi endast läser oss till, den intellektuella, är inte förankrad i vårt hjärta med samma djup och har därför inte samma förmåga att beröra. Vi behöver kombinera hjärta och hjärna för att bry oss om varandra i livet och på scenen i empatisk kommunikation. Denna kunskap är ett nödvändigt komplement till livet av i dag.

Pedagoger, regissörer, musiker, sångare och skådespelare får i Scenkonst förslag på övningar och handfasta tips och råd om hur vi kan utveckla och fördjupa vår passion för olika scenkonstformer. Att få oss att tala, sjunga och agera med vår egen röst och ställa oss själva till förfogande för vårt berättande har blivit ett signum för Gunilla Gårdfeldts arbete under många år. Även den som har sin yrkesidentitet någon annanstans än på det konstnärliga området, kanske som chef, kan i Scenkonst hitta angelägna tankar om ledarskap och om hur man stärker sin personliga kommunikation med sin omgivning.

Gunilla Gårdfeldt är professor emerita i scenisk / musikalisk kommunikation och dramatik, Högskolan för scen och musik vid Göteborgs universitet. Hon har parallellt med eget artisteri som skådespelare, sångare och regissör utvecklat och översatt den Stanislavskij-inspirerade teatermetod som brukar gå under benämningen The Method till en interpretationsmetod för sångare och musiker.

Ur innehållet:

Skådespelaren i rollen
Personlig kommunikation
Opera och klassisk sång
Kammarmusik
Improvisation ett mångfacetterat begrepp
Barnteater, musikdramatik och klassisk konsert
Gunillas lista över aktiva verb
Dramaturgisk helhet

"När jag först fick Gunilla Gårdfeldts bok om scenkonst i min hand undrade jag om det överhuvudtaget är möjligt att beskriva ett så komplicerat utvecklingsarbete som skådespelarens. Och jo, det är det. Med sin stora erfarenhet som lärare i scenframställning har Gårdfeldt författat en detaljerad instruktion för improvisationslektioner som jag nästan tycker att man skulle kunna följa i detalj om man vore teaterlärare Den som är nyfiken på teaterprocessen kommer säkert att finna läsningen av denna gedigna bok spännande." Lena Nordin, Tidskriften Opera
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Scenkonst : en handbok i musik och teater
  2. +
  3. Alltid nästan där : genom Sverige med Lars Winnerbäck

De som köpt den här boken har ofta också köpt Alltid nästan där : genom Sverige med Lars Winn... av Fredrik Emdén (inbunden).

Köp båda 2 för 536 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Gunilla Gårdfeldt