Georg Riedel : jazzmusiker och kompositör (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
206
Utgivningsdatum
2020-08-10
Upplaga
1
Förlag
Bo Ejeby Förlag
Medarbetare
Wester, Jocke (form)
Dimensioner
258 x 197 x 23 mm
Vikt
870 g
SAB
Ijz Riedel, Georg
ISBN
9789188316974

Georg Riedel : jazzmusiker och kompositör

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2020-08-10
348
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Georg Riedel är jazzmusiker och kompositör.

Få musiker har arbetat på ett så brett, händelserikt och varierande verksamhetsfält som Georg Riedel. Från början av 1950-talet och fram till idag har han hört till de främsta svenska musikerna. På 60-talet var han med och skapade musikhistoria med bearbetningar av svensk folkmusik, jazz på svenska . Han har komponerat för jazzmusiker, barn, symfoniorkestrar och körer. Sånger som alla i vårt land känner, balettmusik, opera, musikal, kyrkomusik. Men främst för jazzensembler där han ofta själv medverkat.

För att spegla hela denna bredd porträtteras Georg Riedel i fyra kapitel: om jazzen, om barnsången, om körmusiken och det judiska, och slutligen om det klassiska arvet. Författare är jazzhistorikern Jan Bruér, kännare av inte minst svensk jazz från 50- och 60-talet; Gunnel Fagius, en av vårt lands främsta företrädare för barn och sång; Sofia Lilly Jönsson, tidigare musikkritiker i Svenska Dagbladet, numera frilansande skribent med religion, teologi och musik som sina ämnen; slutligen Martin Nyström, Dagens Nyheters huvudkritiker för klassisk musik och opera.

Boken är rikt illustrerad och innehåller två CD med inspelningar från 70 år. Många av inspelningarna har aldrig tidigare varit utgivna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Georg Riedel : jazzmusiker och kompositör
  2. +
  3. Kniv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kniv av Salman Rushdie (inbunden).

Köp båda 2 för 587 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Georg Riedel : jazzmusiker och kompositör. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Mycket intressant jazzhistoria
    Per-olof Daniels, 26 januari 2021

    Jag tyckte den var intressant och lättläst.Man fick bra info om georges breda jazz och barnmusik mycket bra.Jag rekomenderar den varmt.

Visa alla 1 recensioner