Vildmarksmedicin : Första hjälpen och sjukvård på tur och expedition (häftad)
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Serie
Calazo friluftsböcker
Antal sidor
189
Utgivningsdatum
2017-03-22
Upplaga
1
Förlag
Calazo Förlag
Medarbetare
Olofsson, Richard (form) / Kolijn, Max-Michel (foto)
Dimensioner
200 x 170 x 10 mm
Vikt
541 g
SAB
Rbo
ISBN
9789188335173

Vildmarksmedicin : Första hjälpen och sjukvård på tur och expedition

(9 röster)  |  Läs 6 recensioner
Häftad,  Svenska, 2017-03-22
329
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vandrare, kajakpaddlare, skidåkare och bergsbestigare rör sig i miljöer långt från vardagens bekvämligheter. Rent vatten är ofta en bristvara och allt som behövs måste bäras med i den egna packningen. Om något skulle gå fel dröjer det länge innan hjälpen kommer. Den här boken handlar om sjukvård med begränsade resurser på otillgängliga platser det vi kallar Vildmarksmedicin. Vildmarksmedicin är ett ämne som är ganska nytt i Sverige och som omfattar mer än traditionell första hjälpen. I boken får du hjälp att göra en analys av riskerna för den tur du planerar. Hur sannolikt är det att något inträffar? Hur lång tid skulle det ta för hjälpen att nå fram? Du får lära dig de arbetsprinciper och minnesregler som räddningspersonal använder, effektiva handläggningar för skador på olika delar av kroppen och hur du kan bedöma vanliga symptom som huvudvärk och magont och känna igen allvarligare tillstånd som kräver omedelbar evakuering. Andra delar i boken tar upp höjdsjuka, dykmedicin, febersjukdomar, vattenrening, brännskador, värmeslag, nedkylning, insektsbett med mera. Författaren Olivia Kiwanuka är läkare och forskar inom neurokirurgi. Hon har specialistkompetens i bergsmedicin (DiMM) och Dykmedicin (EDTC/Försvarsmakten) och har utbildat både privatpersoner och andra läkare inom vildmarksmedicin och som expeditionsläkare har hon hjälpt såväl otränade nybörjare som proffsäventyrare att uppnå sina mål på ett säkert sätt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vildmarksmedicin : Första hjälpen och sjukvård på tur och expedition
 2. +
 3. Krishandboken : allt du behöver för att klara dig

De som köpt den här boken har ofta också köpt Krishandboken : allt du behöver för att klara dig av Niklas Kämpargård (inbunden).

Köp båda 2 för 593 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Vildmarksmedicin : Första hjälpen och sjukvård på tur och expedition. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Detaljerad!
  SC, 1 juni 2022

  Köpte denna bok infor min sommarresa. Bra upplägg och tydligt språk. Tryggt att läsa en bok skriven av en läkare! Rekommenderas starkt.

 2. Rekommenderas starkt!
  Gerald, 20 oktober 2020

  Fick boken in present av min tränare. Bra bok om vildmarksmedicin både för specialister och entusiaster! Rekommenderas starkt, bra innehåll.

 3. Mycket bra!
  Annika , 6 februari 2020

  En mycket bra bok! Den fångar verkligen upp ens intresse. Trevligt skriven och stort plus att den är på svenska.

 4. Julklappstips!
  Annika, 11 december 2019

  Vildmarksmedicin : Första hjälpen och sjukvård på tur och expedition ger en bra sammanfattning och introduktion till äventyr medicin.

  Jag är själv läkare men när det kom till att förbereda för min resa till Indien så var denna bok väldigt hjälpsam.

  Rekommenderas starkt!

 5. El Camino
  Anna Winters, 2 december 2019

  Jag och min väninna vandrade i El Camino i somras och " Vildmarksmedicin : första hjälpen och sjukvård på tur och expedition" var till stor hjälp. Jag är en sjuksköterska och min väninna är läkare och vi fann boken väldigt informativ. Vi hade en fantastisk resa men den var lång och krävande. Rekomederar denna bok till alla som vill ut på ett äventyr!

 6. Kortfattat, ofullständig och bitvis felaktig.
  Niklas Andersson, 8 januari 2018

  I hopp om att friska upp den sjukvårdsutbildning jag har fått inom det militärer letade jag upp denna bok, men det här var inte vad jag hade hoppats på. Jag har utbildning på snörat förband även kallat Tournique och fick lära mig att den får jag inte använda i det civila på grund av åtalsrisken av vållande av annans kroppsskada. Författaren uppmanar att den ska finnas med i alla första hjälpen kit och förklarar i kortfattat och felaktig hur man ska använda den. Detta trots den överhängande ap... Läs hela recensionen

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Olivia Kiwanuka

 • Going High- Höghöjdsmedicin för entusiaster

  Olivia Kiwanuka

  "Han hade haft huvudvärk sedan andra dagen men inte klagat så mycket på det. Sedan blev han tystlåten, men vi var ju trötta allihop. Det var först när han började vingla som vi verkligen insåg att något var fel. Han svarade helt obegripligt p...