Det växte ett träd i Brooklyn. Del 1 (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Det växte ett träd i Brooklyn (del 1)
Antal sidor
294
Utgivningsdatum
2017-04-07
Upplaga
1
Förlag
Bookmark Förlag
Översättare
Eva Alexanderson, Ulrika Gustafsson
Originaltitel
A Tree Grows In Brooklyn
Medarbetare
Graves, Emma (form)
Dimensioner
197 x 145 x 25 mm
Vikt
408 g
SAB
Hce
ISBN
9789188345738

Det växte ett träd i Brooklyn. Del 1

(19 röster)  |   Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2017-04-07
79
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
EN UPPVÄXT FYLLD AV GRYMHET, KÄRLEK, SKRATT OCH SORG

Brooklyn 1912: Den unga Francie klättrar ut på brandstegen för att få vara ifred med sin bok. Inne i lägenhetens mörker skrapar hennes mamma ihop matrester till middag medan lillebrodern leker. Ingen vet var pappan sover ruset av sig.

Livet är inte alltid lätt för Francie, men hon älskar sin familj och den stökigt livliga stadsdelen som de bor i. Men framförallt bär hon på en stor dröm om att bli författare, och om att få resa över bron till New York och se världen.

DET VÄXTE ETT TRÄD I BROOKLYN är en ärlig och stark uppväxtskildring. Genom en ung kvinnas iakttagelser får vi ta del av en unik tid och plats, på ett sätt som griper tag i våra egna liv. Det är en bok som fortsätter att trollbinda läsare i alla åldrar.

En av århundradets bästa böcker. New York Public Library

En gripande bok full av förtvivlan och hopp, romantik och drömmar och det där speciella som bara vissa böcker har. Verdens gang, NO
"En berättelse som kommer att förändra ditt liv." Daily Telegraph, UK

Romanens höga kvalitet gör den lika aktuell idag som när den skrevs 1943. ELLE, FR
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Det växte ett träd i Brooklyn. Del 1
 2. +
 3. Det växte ett träd i Brooklyn. Del 2

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det växte ett träd i Brooklyn. Del 2 av Betty Smith (inbunden).

Köp båda 2 för 120 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Det växte ett träd i Brooklyn. Del 1. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Det växte ett träd i Brooklyn
  Dhana Deshnoor, 22 april 2017

  Det är en varm sommardag i Brooklyn, New York. Året är 1912. 11-åriga Francie klättrar ut på brandstegen som är utanför familjens lägenhet, för att få sitta ifred och läsa. På gården till hyreshuset där de bor växer ett träd högt upp över brandtrappan, så att Francie liksom sitter i en lövkoja. Där kan hon läsa sina böcker, iaktta människor på gården eller genom fönstren till deras lägenheter. Francie är nämligen en flicka som iakttar, som observerar och funderar.

  I Det växte ett t... Läs hela recensionen

 2. Det växte ett träd i Brooklyn
  Lengelen, 18 april 2017

  En färgstark och verklighetsnära berättelse om en flickas uppväxt i Brooklyn. Boken ger en fascinerande inblick i hur livet levdes där och då, små som stora glädjeämnen och sorger bildar målande bilder av lek och liv för hundra år sedan i USA. Betty Smith beskriver sin egen uppväxt och hon gör det så att jag nästan kan känna smakerna och dofterna, nästan tycker att jag känner personerna hon beskriver.

 3. Gripande skildring
  Kaffeläsaren, 15 april 2017

  Francie flyr i sina böcker, hon klättrar ut på brandstegen för att få läsa sin bok ifred. Hemma försöker mamma skrapa ihop matrester till middag, medans pappan åter igen sover ruset av sig på okänt ställe. Året är 1912 i Brooklyn.
  Det är en stark och gripande uppväxtskildring som skildrar livet för Francie och hennes familj. De är fattiga och får kämpa. Den är fint skildrad och man blir berörd av hennes liv. Språket är fint och man kan märka att det är ett tag sen den skrevs, men det fun... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Betty Smith