Gå på mål, Marta! (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Marta Vieira da Silva
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
176
Utgivningsdatum
2017-05-26
Upplaga
1
Förlag
Olika Förlag
Medarbetare
Svensson, Emili (form) / Zimmerman Lamby, Hanna (form)
Dimensioner
215 x 151 x 15 mm
Vikt
399 g
SAB
Hcg
ISBN
9789188347077
Gå på mål, Marta! (kartonnage)

Gå på mål, Marta!

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2017-05-26
139
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Gå på mål, Marta! Kan levereras innan julafton
Det finns ingen som kan stoppa Marta med bollen!
Inte spelarna på planen. Inte flip-flopsen. Inte brorsan. Hon är snabbast på plan där hon dribblar och fintar, och drömmer är att en dag vara med i landslaget. Men när en agent erbjuder henne en plats på en fotbollsskola i Rio vet hon inte vad hon ska göra. Det är långt hemifrån, och hon måste lämna alla hon tycker om. Och framförallt, det kostar en massa pengar. Martas mamma säger att hon får åka om hon får ihop pengarna själv. Nu sätts Martas vilja på prov!

En berättelse med fotbollen och kärleken till sporten i fokus, inspirerad av dribblardrottningen Marta Vieira da Silvas liv. En av världens bästa fotbollsspelare, som inte bara briljerar i brasilianska landslaget utan också som proffs i svenska FC Rosengård och amerikanska Orlando Pride.

OLIKA förlag tilldelades Rättvisepriset 2012 för sitt arbete för jämställdhet och jämlikhet i bokvärlden. MILJÖ OCH HÅLLBARHET: På OLIKA vill vi värna det hållbara och klimatkloka läsandet. Därför trycks våra böcker på andra sidan Östersjön, i Baltikum, på ett FSC-märkt papper och på ett tryckeri som är certifierat med Svanen. Lite närmare, lite dyrare, mycket bättre!

Sagt om boken:

Författaren Anja Gatu skriver lugnt och sansat, berättelsen är vacker och känslosam. Gå på mål, Marta är ett sällsamt levnadsöde, här gestaltat på dramatiskt vis. Sportsligt och psykologiskt briljant! Helhetsbetyg: 5.

Staffan Engstrand, BTJ

Denna bok är min favorit. Den beskriver Marta Vieira da Silvias liv från "flipflops" till dagen då hon av börjar på fotbollsakademin. Martas väg var visserligen fylld av en kärleksfull familj. Men livet var inte enkelt med en frånvarande pappa, skolan var för dyr och det var svårt att få råd till mat på bordet. Marta dribblar bort verkligheten med sin bäste vän på gatorna. Tills hon en dag blir upptäckt av en talangscout, men familjen har inte råd att skicka henne till fotbollsakademin. Denna var helt klart min favorit, länge sedan jag sträckläste en bok riktad mot den åldersgruppen.

Litteraturmagazinet

Gå på mål, Marta är en bok för dig som älskar fotboll. Men den handlar även om drömmar och envishet. Boken beskriver hur det är att växa upp i fattigdom. Och hur det är att vara en tjej som kämpar för sin rätt att få spela fotboll, när det förväntas att hon istället ska vara hemma och hjälpa till. Passar dig som är 10 år och uppåt.

Ge mig boken!

Sommarlovets första boktips: Gå på mål Marta. Vi får följa Marta Vieira da Silvas uppväxt och liv. Hon spelar fotboll på gatan i flip-flop och drömmer om att bli proffs. Hon är okuvlig och stark och kämpar som besatt. Utan pengar och ingen skola men med bra personer omkring sig. En stark tjej som ingen trycker ner! Och som blev en av världens bästa!

@möllanmediateket
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Gå på mål, Marta!
 2. +
 3. Backa hem, Nilla!

De som köpt den här boken har ofta också köpt Backa hem, Nilla! av Anja Gatu (inbunden).

Köp båda 2 för 288 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Gå på mål, Marta!. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra och intressant bok om drömmar

  Denna bok satt som klistrad i Gustavs hand tills den var utläst. Han är nio år och tyckte boken var fantastisk. Även om man inte gillar fotboll gillar man den. Man får en känsla för hur livet kan vara som fattig och hur livet är i Brasilien. Dessutom att få vara med på vägen från en flickas drömmar till att de blir verklighet var spännande och fint. Välskriven och ganska korta kapitel.

 2. Bra!
  Lars, 9 augusti 2017

  Intressant bok om Martas barndom. Trots fattigdom lyckades hon ta sig vidare mycket tack vare goda människor i hennes omgivning.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Anja Gatu