Hälsokostlexikon med grundrecept (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
256
Utgivningsdatum
2005-11-01
Upplaga
2
Förlag
Solrosens förlag
Medarbetare
Uggla, Ulf Christer (foto)
Illustratör/Fotograf
Gunnel Ginsburg
Illustrationer
85 färgteckningar, 12 helsidesbilder i färg
Dimensioner
192 x 170 x 21 mm
Vikt
380 g
SAB
Qcab(x)
ISBN
9789188362179
Hälsokostlexikon med grundrecept (inbunden)

Hälsokostlexikon med grundrecept

(2 röster)
Inbunden Svenska, 2005-11-01
189
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Nu finns äntligen Hälsokostlexikon i en ny, reviderad och uppdaterad utgåva. Boken innehåller ca 1 200 uppslagsord om frukter, bär, grönsaker, rotfrukter, baljväxter, fullkorns- och mjölkprodukter, hälsolivsmedel, näringsämnen, örter, naturläkemedel, kosttillskott, naturliga hudvårdsprodukter m.m. Här ges också kortfattad information om GI och andra populära kostmetoder. Dessutom finns det närmare 150 goda och näringsrika recept och grundrecept på vegetarisk mat.

Hälsokostlexikon med grundrecept vänder sig till alla vakna och vetgiriga människor som vill ta eget ansvar för sin hälsa och som tror på att det går att förebygga vällevnadssjukdomar genom att ta reda på vad som orsakar dem och sedan göra tvärtom - dvs. börja leva sunt, ta hand om sig själva och sina barn på bästa sätt samt njuta av livet och allt vad naturen har att erbjuda.

Boken har sammanställts och reviderats av Gunilla Boman och de fina teckningarna har gjorts av Gunnel Ginsburg. Formgivare är Åke Lindström.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hälsokostlexikon med grundrecept
 2. +
 3. En dag dog Hannah, alla andra dagar levde hon

De som köpt den här boken har ofta också köpt En dag dog Hannah, alla andra dagar levde hon av Patrick Ekwall (inbunden).

Köp båda 2 för 388 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Gunilla Boman

 • Huskurer och helhetsterapi

  Gunilla Boman

  Boken, handlar om att hitta "nya" vägar till hälsa, balans och harmoni, eller helt enklet att börja leva enligt naturlagarna igen, så som människor gjorde förr. Den bygger på 27 intervjuer om bl.a. luften, vattnet, jorden, osynliga störningsfält, ...

 • Kärlekens nya evangelium : om Andens vägledning och egots död

  Gunilla Boman, Rose Öfverberg

  Boken bygger på en andlig undervisning som Rose Öfverberg fått av ärkeängel Uriel, och som i början var riktad enbart till henne och Gunilla Boman. Den har förmedlats i form av diktamen till Rose, som är andligt medial. Författarnas uppgift har va...

Recensioner i media

"Via medierna nås vi dagligen av mer eller mindre seriöst förmedlad information om produkter och rön rörande hälsokost. En allt vidare krets av kostmedvetna konsumenter behöver enkel, saklig information utan inslag av förvirring, missförstånd eller skärmselrapporter. I lexikonformat förmedlas på ett enkelt och lättfattligt vis kunskapsinformation, råd och tips om hälsokostbutikernas varugrupper och sortiment, som också till en del återfinns i vanliga livsmedelsbutiker. Författaren har ej som mål att beskriva produkterna heltäckande i sin bok inom detta snabbt expanderande område med ständigt nya produkter. Ledorden är kunskap, medvetenhet och självrespekt för att kunna göra trygga, hälsosamma matval. Kostens betydelse för hälsa presenteras konkret genom 150 näringsrika vegetariska recept, därav ett flertal grundrecept. Små enkla färgillustrationer återfinns utspridda i texten med tydlig återkoppling till det beskrivna. Boken avslutas med litteraturförteckning, adresser och receptregister".
/Eva-Greta Vilnegård för Bibliotekstjänst

"En riktig guldgruva för den vetgirige är Gunilla Bomans "Hälsokostlexikon med grundrecept". Den börjar med Acerola-tabletter och slutar med övervikt. Däremellan förklaras så mycket som 1 200 ord angående det mest om hälsokost och naturläkemedel. Utöver olika livsmedel som bär, frukt och grönsaker beskrivs kosttillskott liksom olika hälsoriktningar som exempelvis Aurveda och GI."
/Ur Hälsokällan, Allas