Kul att det körs (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
136
Utgivningsdatum
2018-04-27
Upplaga
1
Förlag
Dokument Press
Medarbetare
Englund, Per (foto)
Dimensioner
10 x 295 x 210 mm
Vikt
687 g
SAB
Ibhc,Inz Englund, Per
ISBN
9789188369130
Kul att det körs (häftad)

Kul att det körs

Häftad Svenska, 2018-04-27
203
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
I Kul att det körs har fotograf Per Englund samlat spåren efter en del av de taggare som synts på Stockholms väggar åren 2012 2017.

Englunds foton visar graffiti som finns på sina egna villkor, i en stad under konstant förändring. Hans kamera riktas mot graffitins minsta beståndsdel, signaturen. Älskad av vissa och avskydd av andra, som sedan 1980-talet hävdat att tags är en symbol för samhällets förfall. Att skriva en tag är att röra sig rytmiskt, med den skillnadenatt hela rörelsen finns kvar att se efteråt. Taggaren lägger hela sin erfarenhet, kunskap, känsla och vision i en rörelse som tar några sekunder att utföra. Taggaren skriver ordet, namnet, gång på gång på gång. Något händer i upprepningen. Englund dokumenterar denna ständigt pågående lek, lika organisk som årstiderna.Kul att det körs visar på bredden av handstilar i den typ av gatukalligrafi graffiti tillhör. Här presenteras verk av bland andra Fher, Game over, Honie & Gimp, Kanin, Psykos, Serio och Spacey.

Per englund är fotoförfattare och har fotograferat graffiti sen tidiga tonåren. kul att det körs är hans femte bok på Dokument press.

Formgivning av François Chastanet. Text av Tobias Barenthin Lindblad.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kul att det körs
  2. +
  3. Ulla Molin : konsten att skapa den tidlösa trädgården

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ulla Molin : konsten att skapa den tidlösa träd... av Liselotte Fritz (inbunden).

Köp båda 2 för 539 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna