Slow Limits -  Hiphop och graffiti i Luleå (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Minne & historia
Antal sidor
87
Utgivningsdatum
2019-09-27
Förlag
Dokument Press
Medarbetare
Ander, Martin (form)
Dimensioner
240 x 170 x 10 mm
Vikt
233 g
SAB
Ibhc,Kt
ISBN
9789188369260

Slow Limits - Hiphop och graffiti i Luleå

Häftad,  Svenska, 2019-09-27
155
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Kulturarv har länge varit runstenar, kyrkor och hembygdsmuseer. Sedan Stockholms stad beslutade att kulturminnesmärka graffitimålningen Fascinate i Bromsten har begreppet vidgats.

För snart trettiofem år sen målade ett gäng Luleå-killar några väggar på gården till Varvsgatan 39 i Luleå. Uppdraget kom från IOGT-NTO som var med och drev kulturhuset Allis. Efter några år glömdes målningarna bort. Under tiden blev målarna vuxna med karriärer inom konst, illustration, tatuering och andra kreativa yrken.

I Slow Limits Hiphop och graffiti i Luleå berättar Tobias Barenthin Lindblad om hur målningarna kom till och om hur vi ser på dem idag. Målning för målning analyseras, lager på lager skalas av och den samtidshistoriska och populärkulturella kontexten blottläggs. Vilken musik, vilka kläder, vad för typ av film, serier och tv-program influerade unga i på 1980-talet?

Bland andra Dennis Eriksson, Pierre Bernhardsson och Pierre Johansson, som alla deltog i målandet då är intervjuade i boken och ger sin bild av det dåtida skeendet.

Slow Limits ger en avväpnande och ödmjuk bild av en tid när graffiti var nytt, spännande och utövarna skapade sina egna ramar, unika för varje stad. Med influenser från New York, London, Göteborg och Stockholm la Luleå-målarna grunden för egna karriärer och en livaktig och högkvalitativ graffitiscen i den egna staden.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Slow Limits -  Hiphop och graffiti i Luleå
  2. +
  3. Den siste teaterdirektören : berättelsen om Benny Fredriksson

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den siste teaterdirektören : berättelsen om Ben... av Johan Hilton (inbunden).

Köp båda 2 för 404 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Tobias Barenthin Lindblad