Heder och hedersvåld  : Berättelser, fakta, fördomar (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
520
Utgivningsdatum
2017-04-18
Förlag
Bokförlaget Korpen
Dimensioner
245 x 168 x 30 mm
Vikt
875 g
SAB
Oeb
ISBN
9789188383198
Heder och hedersvåld  : Berättelser, fakta, fördomar (häftad)

Heder och hedersvåld : Berättelser, fakta, fördomar

Häftad Svenska, 2017-04-18
409
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Fenomen som tvångsäktenskap, könsstympning och hedersrelaterat våld har idag blivit en del av den svenska vardagen. I Heder och hedersvåld sätter Jamila Hussein in dessa fenomen i sitt historiska, sociala och kulturella sammanhang. Hon förklarar varför det hedersrelaterade våldet i så stor utsträckning fortfarande praktiseras både i Mellanöstern och Sverige.

Jamila Hussein har intervjuat gärningsmän i Mellanöstern och tonårsflickor som drabbats av eller hotats med hedersvåld i Sverige. Hon belyser på ett konkret sätt de kulturkrockar som uppstår när patriarkala hederskulturer konfronteras med föreställningar om jämställdhet och mäns och kvinnors lika värde. Vilka konsekvenser får det när männen, traditionellt familjens överhuvud, förlorar sin maktposition i det nya samhället?

Boken avslutas med konkreta rekommendationer på metoder för att på bästa sätt hjälpa de flickor som hotats med eller drabbats av hedersvåld. De svårigheter som möter socialtjänst, polis och skolpersonal diskuteras liksom möjliga vägar att lösa dessa.

Heder och hedersvåld är angelägen läsning för alla som möter eller vill veta mer om hedersproblematikens offer och gärningsmän.

Jamila Hussein är sociolog och kriminolog, utbildad vid universitetet i Erbil i Irak och vid Göteborgs universitet. Hon har i många år arbetat som universitetslärare och projektledare med att hjälpa ungdomar som riskerar att fastna i kriminalitet, såväl i Sverige som i Irak.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Heder och hedersvåld  : Berättelser, fakta, fördomar
  2. +
  3. Alla barn har samma rättigheter - En bok om hedersvåld

De som köpt den här boken har ofta också köpt Alla barn har samma rättigheter - En bok om hed... av Susanna Udvardi, Sandra Pilemalm (häftad).

Köp båda 2 för 808 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »