Sociologins nyckelbegrepp och deras ursprung (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
224
Utgivningsdatum
2021-02-25
Upplaga
2
Förlag
Bokförlaget Korpen
Översättare
Bosse Forsén, Erik T Valestrand
Originaltitel
Sosiologiens nøkkelbegreper og deres opprinnelse
Dimensioner
200 x 110 x 14 mm
Vikt
280 g
SAB
Oa
ISBN
9789188383921
Sociologins nyckelbegrepp och deras ursprung (häftad)

Sociologins nyckelbegrepp och deras ursprung

Häftad Svenska, 2021-02-25
209
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Sociologins nyckelbegrepp och deras ursprung Sociologins nyckelbegrepp är något av en samhällsvetenskaplig klassiker. Dag Østerberg presenterar en rad olika teoretiker från Comte och Marx till Luhman och Bourdieu och beskriver ursprunget till och innehållet i centrala begrep som risksamhälle, social interaktion, normativt och strategiskt handlande, organisk solidaritet. anomi, social kontext och social konstruktion.

Sociologins nyckelbegrepp är en oumbärlig uppslagsbok för den som studerar samhällsvetenskap, liksom den utgör ett självklart referensverk för den som glömt en del av sina gamla lärdomar.

Dag Østerberg (1938-2017) var en av Skandinaviens främsta sociologer och socialfilosofer. Han har lämnat efter sig ett omfattande författarskap och är känd för sitt filosofiska skarpsinne liksom sin pedagogiska förmåga.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sociologins nyckelbegrepp och deras ursprung
 2. +
 3. Sociologins klassiker : upptäckter och återupptäckter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sociologins klassiker : upptäckter och återuppt... av Lisa Eklund, Bo Isenberg, Per Becker, Kalle Berggren, Micael Björk (häftad).

Köp båda 2 för 724 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Dag Østerberg

 • Jean-Paul Sartre : filosofi, konst, politik, privatliv

  Dag Østerberg

  Den norske sociologen Dag Østerberg ger här en helhetsbild av den allsidige och inflytelserike filosofen och författaren Jean-Paul Sartre - "vår tids Voltaire". Østerberg lägger huvudvikten på filosofin, ett självklart val eftersom Sartre själv...

 • Stadens illusioner : en sociomateriell tolkning av Oslo

  Dag Østerberg

  Dag Østerberg tolkar företeelser som tunnebanan, trafikmaskineriet, fotgängarnas och cyklisternas situation; köerna, stadens reklam och parken; fotbollmatchen, restaurang- och kafémiljön. Dag Østerbergs huvudtes är att uppdelningen i stad och land...