Dryckesspel - kortspel, tärningar, sällskapsspel och underhållande läsning (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
PDF med vattenmärke (32.8 MB)
Om vattenmärkning
PDF-böcker lämpar sig inte för läsning på små skärmar, t ex mobiler.
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2020-11-10
Förlag
Grenadine Bokförlag
ISBN
9789188397621
Dryckesspel - kortspel, tärningar, sällskapsspel och underhållande läsning (e-bok)

Dryckesspel - kortspel, tärningar, sällskapsspel och underhållande läsning E-bok

E-bok (Pdf),  Svenska, 2020-11-10
95
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Dryckesspel är den första boken någonsin på svenska om dryckesspel genom tiderna och deras historik under 2500 år. Författaren presenterar här över hundra olika sådana, och som spänner över hela registret, från moderna dryckesspel på barer och pubar, eller avsedda för TV-soffan ihop med filmer och serier, till mer än tusenåriga klassiker hämtade från antikens Grekland och Rom, det gamla kejserliga Kina, och vikingatidens Norden.

Men boken tar också med läsaren på ett fascinerande och underhållande kulturellt svep genom ofta förbisedda men spännande delar av alkoholhistorien, där författaren kåserar om världens värsta drinkrecept, om hur alkohol har hanterats på filmduken och i litteraturen, om grandiosa och annorlunda sätt att dö på via alkohol, och bjuder på mängder av citat med det bästa och det sämsta som genom tiderna har sagts om öl, vin och sprit!

Dan Glimne räknas som en av Sveriges främsta auktoriteter på spel och hasard, och är författare till en lång rad böcker i ämnet inkluderande bästsäljaren Pokerhandboken och den kritikerrosade Världens största svindlare. Han skrev i Aftonbladet i elva års tid om poker och gambling, har föreläst om spelandets kulturhistoria på flera universitet och högskolor, har två gånger fått utmärkelsen Guldtärningen, har tilldelats staden Barcelonas kulturpris DAU Premi Especial, samt även valts in i Swedish Poker Hall of Fame förutom att han kommit trea i SM i nyskrivna snapsvisor, och har deltagit i dryckesspel från Saigon till San Francisco.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Dan Glimne