52 Whisky du måste dricka innan du dör (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
123
Utgivningsdatum
2022-09-07
Förlag
Stevali
Dimensioner
223 x 150 x 13 mm
Vikt
378 g
SAB
Qcaf
ISBN
9789188397935

52 Whisky du måste dricka innan du dör

Inbunden,  Svenska, 2022-09-07
159
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
En av våra mest sålda whiskyböcker kommer här i en rejält uppdaterad nyutgåva.

Denna utgåva har nära trettio nya sorter som omsorgsfullt analyserats och valts ut under Örjan Westerlunds sensoriska lupp. Till antalet en ny sort i veckan. Till innehållet whisky som osar torvrök, ler honungssött mot smaklökarna eller är knäckiga som knastrig crème caramel. Här finns gyllene droppar att njuta av på eftermiddagen och efter middagen.

52 whisky du måste dricka innan du dör ger shoppingtips för varje vecka. Du finner presenter till både dig själv och dina vänner.

Boken ger dig en fast punkt i tillvaron när Systembolagets hyllor tycks oöverskådliga och då taxfree-shopen på färjan gungar. Boken täcker in klassiker och nyheter, både för nyfrälsta och ärrade whiskydrickare.

Träffsäkra och underhållande smak- och doftomdömena ger både alldagliga smaknoter som smörkola och torvrök, men även många som urartar till sensoriska höjder av bildäck, bullar, brûlée och banandoftande bakelit.

Urvalet är från världens alla destillerande hörn. Utrymme finns för egna kommentarer. Fördjupning som avslutning i en faktarik ABC-del. Här är kort och gott massor av whisky att avnjuta i lugn och ro, eller vänners stimmiga sällskap. Skål och god läsning!

OM FÖRFATTAREN

Örjan Westerlunds 52 tidigare böcker om whisky, bourbon, öl och gin finns utgivna på 10 språk i 23 länder, och är sålda i mer än en halv miljon exemplar. Föregångaren 101 whisky du måste dricka innan du dör har sålt i stora upplagor sedan 2009. Örjan Westerlunds Bourbon & American Whiskey vann pris som världens bästa whiskybok 2017, och han belönades 2019 för sina ljudböcker om whisky hos Storytel. Örjan Westerlund har arrangerat hundratals whisky- och ölprovningar, och medverkat som whiskydomare för Stockholm Beer & Whisky Festival och som sensorisk bedömare av kryddsprit och rom hos V&S Group.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. 52 Whisky du måste dricka innan du dör
  2. +
  3. Den goda maten : Medelhavets smaker, livsstil & hemligheten bakom friskt åldrande

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den goda maten : Medelhavets smaker, livsstil &... av Henrik Ennart, Charlotte Fredriksson (inbunden).

Köp båda 2 för 258 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Örjan Westerlund