Svensk fonetik och uttalsundervisning (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
183
Utgivningsdatum
2023-08-04
Upplaga
3
Förlag
Morfem
Originaltitel
Svensk fonetik för andraspråksundervisningen
Dimensioner
220 x 154 x 13 mm
Vikt
313 g
SAB
Fc.011
ISBN
9789188419323

Svensk fonetik och uttalsundervisning

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2023-08-04
250
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Ny upplaga av välkänd lärobok i fonetik

Alla som undervisar i svenska som andraspråk behöver kompetens i andraspråksinriktad fone tik. Den här boken är skriven just för er.

Bosse Thorén har under många år arbetat med att göra uttalsundervisningen effektivare och mer lätt illgänglig för både lärare och inlärare, genom att förenkla och prioritera inom svenskans uttalslära.

Svensk fonetik och uttalsundervisning innehåller såväl teori som didaktiska tillämpningar. Till de flesta kapitel hör ett avsnitt där de aktuella uttals dragen sätts in i ett and ra språksperspektiv, och många av exemplen finns som ljudfiler på morfem.se.

Förhoppningen är att boken ska ge metodisk och didaktisk vägledning och underlätta för lärare att planera uttalsundervisningen för olika åldersgrupper i sfi, svenska som andraspråk och svenska som främmande språk.

Bosse Thorén har lång erfarenhet av undervisning i sfi och svenska som andraspråk och fortbildning av lärare. Han är fil.dr i fonetik och har aktivt forskat inom svensk prosodi och dess koppling till begriplighet. Han är för närvarande knuten till Högskolan Dalarna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Svensk fonetik och uttalsundervisning
  2. +
  3. Perspektiv på svenskt uttal - Fonologi, brytning och didaktik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Perspektiv på svenskt uttal - Fonologi, brytnin... av Elisabeth Zetterholm, Mechtild Tronnier (häftad).

Köp båda 2 för 625 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »