Skriften - vår bästa uppfinning (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
126
Utgivningsdatum
2023-03-31
Upplaga
1
Förlag
Morfem
Dimensioner
218 x 154 x 8 mm
Vikt
215 g
SAB
Afb
ISBN
9789188419347

Skriften - vår bästa uppfinning

Häftad,  Svenska, 2023-03-31
195
  • Skickas från oss inom 7-10 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I begynnelsen var talet. Långt senare kom skriften.

Människans talspråksutveckling är till stora delar en oöver skådlig historia. Men skriftens historia kan beskrivas. Det gör Olle Engstrand i den här boken, där vi både får läsa om förhållandet mellan tal och skrift och om de stora skriftsystemen i världen, deras ursprung och utveckling. Skriftsystemen ger inblickar i kulturer som har föregått oss och visar hur de har blommat upp och utvecklats, sedan förfallit och försvunnit.

I boken får vi bekanta oss med såväl döda som levande skriftsystem, till exempel kilskrift, hieroglyfe r, devanagari, arabisk, hebreisk, koreansk och kinesisk skrift. Samt förstås den alfabetiska skrift som burit fram den väster ländska civilisationen. Visste du att det är feniciernas och de gamla grekernas lingvistiska skarpsinne som vi har att tacka för den?

Skriften är människans bästa uppfinning. Läs om de olika former skriften tar sig hur vi fick den, hur vi har hanterat den under tidernas lopp och vad vi gör med den i dag.

OLLE ENGSTRAND är professor i fonetik och författare till flera läromedel och populärvetenskapliga verk, exempelvis Kan du säga Schweiz? och Hundra nyanser av indo europeiska.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Skriften - vår bästa uppfinning
  2. +
  3. Språkliga svårigheter i skolan : vad kan vi göra?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Språkliga svårigheter i skolan : vad kan vi göra? av Julia Andersson, Elvira Ashby (häftad).

Köp båda 2 för 588 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Olle Engstrand