Skriva UX-texter : en komplett guide i att skriva texter för användarflöden (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
222
Utgivningsdatum
2023-03-13
Upplaga
1
Förlag
Morfem
Dimensioner
226 x 152 x 15 mm
Vikt
418 g
SAB
Aef
ISBN
9789188419354
Skriva UX-texter : en komplett guide i att skriva texter för användarflöden (häftad)

Skriva UX-texter : en komplett guide i att skriva texter för användarflöden

Häftad,  Svenska, 2023-03-13
309
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Varje dag läser vi texter som informerar, guidar och bekräftar oss i våra digitala användarupplevelser. Korta små texter som vi kanske inte ens lägger märke till, men som vi inte skulle klara oss utan. De kallas mikrotexter eller ux-texter (från user experience) och de hjälper oss att förstå hur vi ska agera och navigera för att hitta vad vi söker och göra det vi hade tänkt. Det kan till exempel röra sig om knapptexter, hjälptexter, sidtitlar, felmeddelanden, fältetiketter, bekräftelser, push-notiser och aviseringar.

Det är ux-skribenten som ser till att alla dessa texter blir en hjälpsam hand som leder användarna i mål, genom att hitta orden och formuleringarna som förebygger fel och motgångar.

Den här handboken hjälper ux-skribenten i det arbetet. Här förenas teori och praktik och boken erbjuder såväl inspiration som konkreta råd om mikrotexter för olika komponenter och andra texttyper. En mängd illustrerande exempel och handfasta tips gör att boken passar lika bra för nybörjare som för vana skribenter, designer och utvecklare.

Karin Guldbrand och Helena Englund Hjalmarsson är ux-skribenter och användbarhetsexperter med lång erfarenhet av att arbeta med pedagogiska texter för användarstöd och att skriva för webben.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Skriva UX-texter : en komplett guide i att skriva texter för användarflöden
  2. +
  3. Snacka snyggare : den stora boken om vardagsretorik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Snacka snyggare : den stora boken om vardagsret... av Elaine Eksvärd (inbunden).

Köp båda 2 för 438 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna