Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
356
Utgivningsdatum
2017-04-10
Upplaga
1
Förlag
Bladh by Bladh
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
215 x 145 x 30 mm
Vikt
523 g
SAB
Dodf,Oaa,Vla
ISBN
9789188429193
Relationspsykopater : om farlig och förförisk kärlek (inbunden)

Relationspsykopater : om farlig och förförisk kärlek

(7 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2017-04-10
173
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Det finns påfallande många som inte klassas som psykopater eftersom de inte hamnar i fängelse, trots att de beter sig verkligt kriminellt gentemot sina partners. Dessa kallar Eva Rusz relationspsykopater.
Relationspsykopater kan utåt sett vara välanpassade i samhället, ha villa, Volvo, vovve, familj. Fungera bra i sina yrken men bete sig som djävulen själv bakom hemmet lyckta dörrar.
Där kan de fritt kränka, manipulera, kontrollera och misshandla sin partner som förtvivlat och lönlöst försöker få omgivningen att förstå hur illa det är ställt hemmavid.
För psykopater är experter på att byta ansiktsmask. Dubbelnaturen är klassisk för dem. De kan snabbt växla om och spela sin välregisserade konsert på känslosträngar hos vem som helst.

Att leva med en relationspsykopat är som att leva med en fiende vid sin sida.
Kärleken från denne kommer att göra ont. Den kommer att kollra bort dig och göra dig utmattad, utbränd och medberoende. Och du kommer att förlora perspektivet på vad som är sunt och osunt i en parrelation.

Denna bok är en fortsättning och fördjupning av succén Är du gift med en psykopat? som utgavs 2005. Efterfrågan har sedan dessa varit stor på en uppföljare till den boken.
I Relationspsykopater får du ta del av tre kvinnors och en mans upplevelser av att försöka leva med en person som uppvisar psykopatdrag. Fyra kloka människor vars hjärnor kidnappades och som under en period tappade perspektivet. En av kvinnorna i boken levde till exempel under tolv års tid i en mardröm där tortyren och kränkningarna varvades med lugna perioder och normalt familjeliv.
I denna bok får du lära dig vilka kriterierna är för psykopati. Du får också en fördjupning i hur barndomens anknytningsmodeller kan skapa en psykopatisk personlighet. Och hur du ska göra för att en gång för alla ta dig ur din dysfunktionella relation.

OM FÖRFATTAREN
Eva Rusz är psykolog och kognitiv psykoterapeut och ledande expert i relationsfrågor.
Hon är känd från otaliga radio- och tv-program, relationsexpert i Aftonbladet och författare till bestsellers som: Den Ultimata Singelhandboken, Är du gift med en psykopat?, Varför väljer jag alltid fel partner?, Bli en vinnare med kognitiv coaching samt Bullshit!
Hennes dagliga populära radioprogram "Eva Rusz" på Radio 1 belönades med Stora Radiopriset två år i rad tillsammans med övriga kanalen, som blev utsedd till Sveriges bästa radiostadion.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Relationspsykopater : om farlig och förförisk kärlek
 2. +
 3. Perfekt på ytan defekt inuti : hantera vardag och familjeliv med en narcissist

De som köpt den här boken har ofta också köpt Perfekt på ytan defekt inuti : hantera vardag o... av Alicia Lundberg (häftad).

Köp båda 2 för 413 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Relationspsykopater : om farlig och förförisk kärlek. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Tyvärr feminist framtoning
  Libbe, 26 januari 2021

  Blev väldigt besviken på denna. Den har en fientlig ton mot män och är skrivet på ett allt för feminist sätt. Jag anser att hennes egna tankar är blandat med fakta men det är svårt att skilja på evidens och egna synpunkter.

 2. Målande
  Catarina Bergström, 18 september 2017

  Bra målande verktyg och utvecklingsstrategier i arbetet med att skapa en ny kreativ framtid för mina klienter. En grupp som oftast fått en skev bild av sin verklighet. Nu finns det bra ledstänger för dem.

 3. Stackars små män
  Lizette, 2 maj 2017

  Innehållet beskriver allt för vanliga situationer som drabbar allt för många. Bra att bokens innehåll tar upp det tragiska med att den drabbade sällan blir trodd av vänner och familjemedlemmar. Många drabbade ifrågasätts med ett spydigt: "det är väl bara att flytta då...."
  Jag tror att antalet relationspsykopater är mångfalt fler än vad som anges och att den psykiska terrorn ofta är minst lika vanligt förekommande även om direkt fysiskt våld inte förekommer.
  Hade önskat att boken tag... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner