Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
255
Utgivningsdatum
2018-08-23
Upplaga
1
Förlag
Bladh by Bladh
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
235 x 160 x 25 mm
Vikt
672 g
SAB
Vna
ISBN
9789188429711
Inflammation : roten till sjukdom och vad du själv kan göra för att läka (inbunden)

Inflammation : roten till sjukdom och vad du själv kan göra för att läka

(51 röster)  |  Läs 9 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2018-08-23
199
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Inflammation : roten till sjukdom och vad du själv kan göra för att läka Kan levereras innan julafton
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  95
Visa alla 1 format & utgåvor
Inflammation roten till sjukdom

Det här är en bok för den hälsointresserade läsaren som tycker om att ta till sig ny och faktarik information kring medicin och hälsa, och som gärna vill ha den vetenskapliga grunden bakom nya rön.

Författarna gör ett djupdyk i vad som händer i kroppen när man äter och lever fel, och börjar med grundläggande och faktaspäckad information kring cellers uppbyggnad och funktion, matsmältningen, energireserven och våra fettdepåer, aptitreglering, sjukdomar och insulinresistens. Därefter glider de över i varför en hårt tränande atlet lättare blir sjuk, varför en medelålders man får IBS, diabetes typ-2 och högt blodtryck, varför en person som gått länge med obehandlade provsvar får hjärtinfarkt och hjärnblödning och sist men inte minst; varför somliga drabbas av cancer. Vad får cancern att fästa och hur lång tid tar den att utveckla och varför.

Det allra viktigaste är alltså inte hur man ska äta för optimal hälsa, utan att öka den allmänna förståelsen för vad som händer i kroppen när den inte fungerar som den ska. Utan pekpinnar men med rikligt med exempel och analogier guidar vi läsaren i att förstå hur han eller hon kan påverka sin egen kropp och hälsa genom att göra smartare val i vardagen.

Idag vet man att grundorsaken bakom de allra flesta sjukdomar är inflammation, men även friska och symptomfria människor kan lida av hormonrubbningar och förhöjda inflammationsmarkörer. Det visar sig ofta som mer eller mindre subtila problem med övervikt, håravfall, trötthet, sömnsvårigheter, koncentrationssvårigheter, depression, oro eller infertilitet. Att dämpa inflammation är därför en nyckel i att må bra och vara så frisk man kan vara.

Kostråden vi blivit serverade de senaste decennierna har varit helt fel, och är en bidragande orsak till ökad frekvensav både fetma, diabetes och beroendesjukdomar. Över 10% av svenska kvinnor lider av ofrivillig infertilitet, var tredje vuxen över 40 har problem med ledsmärtor och vad som tidigare kallades för åldersdiabetes drabbar numera även barn och unga. Allt fler sjukdomar pekar mot inflammation som rotorsak och därför skrev vi den här boken för att öka förståelsen för hur inflammation uppstår och vad man kan göra själv för att läka.

Om författarna

Martina Johansson är författare och civilingenjör inom medicinsk teknik som arbetar som vetenskaplig redaktör. Ralf Sundberg är läkare, docent, författare och föreläsare. Båda arbetar regelbundet med folkhälsa via sociala medier, event och föreläsningar för att hjälpa människor att hjälpa sig själva.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Inflammation : roten till sjukdom och vad du själv kan göra för att läka
 2. +
 3. Hormonstark : ta kontroll över dina hormoner och bli ditt bästa jag

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hormonstark : ta kontroll över dina hormoner oc... av Martina Johansson (inbunden).

Köp båda 2 för 388 kr

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Inflammation : roten till sjukdom och vad du själv kan göra för att läka. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Inflammation
  Torgny Lundmark, 9 april 2021

  Roten till sjukdom är en välvald titel! Man får en djupgående analys på många av de 100-tals reaktioner i kroppen som kan orsaka inflammationer. Mycket sakkunnig och välskriven bok, Fungerar också som ett uppslagsverk.

 2. Mycket kunniga författare
  Eva Maria Bengtsson, 29 mars 2021

  Boken är skriven av två mycket kunniga författare vilket genomsyrar både upplägg och innehåll. En bok värd att läsa för alla som vill försöka förstå varför vi drabbas av inflammatoriska sjukdomar och vad man kan göra själv. Jag är sjuksköterska och rekommenderar den till såväl sjuksköterskekollegor som läkare som är intresserade av att förstå mer av inflammationssjukdomar. En hoppfull bok, värd att läsa för alla som lider av olika typer av inflammatoriska sjukdomar.

 3. Ingen bok för den som tidigare läst om ämnet
  Inga-Sarah Lindholm, 14 oktober 2020

  För den som läst o tagit del av info som finns i andra böcker, youtube-föredrag, föreläsningar etc om inflammationer ger denna bok inget nytt. Hade hoppats på en riktig djupdykning i ämnet av dessa två yttersta kompetenta författare.

 4. Största orsaken till sjukom
  Doris Kia , 1 april 2019

  Så läs denna nu
  De finnstre olika steg beskrivit här
  Hur o vadvi kan ändra på i vår kost o leverne bättre än flera jag läst förut

 5. Mycket läsvärd, rekommenderas till alla.
  K. Ljunglöf, 25 mars 2019

  Den här boken borde läsas av alla som är intresserade av sin egen eller andras hälsa och orsakerna till dålig hälsa.

 6. Viktig läsning och värdefullt referensverk
  ANDERS ULFVARSON, 15 februari 2019

  I boken får man lära sig om sin kropp mer än vad som går att få genom obligatorisk allmänbildning i grundskola och gymnasium eller korta besök hos husläkaren eller genom att googla utan handledning. Efter läsningen finns boken kvar i bokhyllan som referensverk när det dyker upp något smygande i den egna kroppen eller något dramatiskt i dagstidningarna om människor som blivit felaktigt medicinerade, kanske förvillade av läkemedelsindustrin, som har visst inflytande på läkarkåren.

 7. Intressant men mastig
  Kaffeläsaren, 20 november 2018

  nflammation är en ganska omfattande och detaljerad bok. Ner på detaljnivå presenteras fakta om cellers uppbyggnad, matsmältning, sjukdomar osv. Det är intressant läsning men även ganska mastig. Jag läser några sidor varje dag för att orka ta in allt. Men det är mycket fakta staplat efter varann. För min egen del är det fascinerande läsning, speciellt eftersom jag är kronisk sjuk i flera sjukdomar och har konstanta inflammationer både här och där i kroppen. Många små råd på vägen får jag med m... Läs hela recensionen

 8. Banbrytande
  Elisabeth Grerot, 16 oktober 2018

  En seriös och välunderbyggd bok av två författare som verkligen behärskar sina områden. Ett "måste" för den som värnar om sin hälsa och vill lära sig mer.

 9. Tack!
  Anna , 11 september 2018

  En fantastisk bok som grundläggande och bra beskriver inflammation och dess konsekvenser, och framför allt vad man kan göra åt det. Boken är en ögonöppnare och det är mycket enklare att gör vardagsval numera. En bok som ger upphov till många tankar och diskussioner.

Visa alla 9 recensioner

Fler böcker av författarna