En bit Värmland : från Värmlandskorv till Värmlandstårta (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
286
Utgivningsdatum
2016-11-17
Upplaga
1
Förlag
Votum & Gullers Förlag
Medarbetare
Kollberg, Per (form)
Dimensioner
280 x 230 x 30 mm
Vikt
1467 g
SAB
Qca
ISBN
9789188435002
En bit Värmland : från Värmlandskorv till Värmlandstårta (inbunden)

En bit Värmland : från Värmlandskorv till Värmlandstårta

(12 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden, Svenska, 2016-11-17
299
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
En bit Värmland är full av roliga recept av alla de slag med Värmlandsanknytning.
En riktig guldgruva och världens troligtvis enda, i varje fall definitivt största, samling av recept uppkallade efter värmländska platser och personer. Lena Sewall har i hela sitt vuxna liv klippt och klistrat recept och artiklar om människor och mat. När hon omsider sorterade alla klippen upptäckte hon att hon satt på en riktig guldgruva världens troligtvis enda, i varje fall definitivt största samling av recept uppkallade efter värmländska platser och personer.

Det är de recepten som utgör grunden för En bit Värmland, som är full av roliga recept av alla de slag med Värmlandsanknytning och utdrag ur böcker och illustrationer av värmländska författare och konstnärer. Lena Sewall är matskribent och författare. För sin bok En bit Skagen fick hon 1995 Gastronomiska akademiens guldpenna. En bit Racken fick hedersomnämnande när Föreningen Värmlandslitteratur utsåg den vackraste Värmlandsboken 2013. 2017 utsågs hon till årets Värmlands-författare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av En bit Värmland : från Värmlandskorv till Värmlandstårta. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Härliga recept
  Kristina B, 12 januari 2017

  Härliga bilder, och en salig samling recept. Dem man söker efter. Har gett bort boken till flera av vänner och släktingar.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Lena Sewall

 • En bit Racken : kulinariska strövtåg i Rackenmålarnas fotspår

  Lena Sewall

  Två år innan 1800-talet gick över till 1900-tal anlände det nygifta konstnärsparet Maja och Gustaf Fjæstad till skulptören Christian Erikssons ateljé och bostad, Oppstuhage, i Taserud utanför Arvika i västra Värmland. Därmed var de första av de ko...

 • Mina värmländska matrötter : ett liv med mat och vänner

  Lena Sewall

    Äntligen har författaren och matskribenten Lena Sewall samlat sina efterfrå¿gade favoritrecept i en bok. I boken gör hon en matresa genom sitt liv från tidig barndom till nutid och bjuder på recept som hon aldrig tröttnar på. Lena växte upp...