Hemligheten (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2017-02-13
Upplaga
1
Förlag
Votum & Gullers Förlag
Medarbetare
Nordström, Jan (foto)
Dimensioner
245 x 180 x 11 mm
Vikt
474 g
SAB
Ina
ISBN
9789188435156

Hemligheten

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2017-02-13
171
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"Våra ögon möts och jag skäms. Men i hans ögon finns inget hårt. Bara en värme som lär mig att se spåren jag lämnar."

Trädgården där Jan Nordströms nya bok Hemligheten utspelar sig, och de två bröderna som har den, finns på riktigt någonstans i Sverige. Den är lika stor som tre fotbollsplaner och ligger omsluten av en skog.
Trädgården är en plats som skyddas av dem som vet om den, men aldrig för att stänga ute andra människor, bara för att bevara innerligheten.

Jan Nordström har följt bröderna och livet i trädgården under drygt fem år. Detta är hans poetiska berättelse i bilder och ord om hur det påverkade hans egen, inre trädgård.
Det är ingen traditionell berättelse om trädgårdsarbete eller om blommor och växter eller om två bröder som har en trädgård. Det är en berättelse om livsmod och hopp.

Som ett komplement till Jans poesi finns det längst bak i boken mer faktabärande texter till fotografierna. De texterna är skrivna tillsammans med de två bröderna och av Trädgårdsmästaren och trädgårdspedagogen Elin Rolander, Biologen Tobias Borger och Hans Karlsson, Entomolog med fjärilar som specialitet.

Jan Nordström, född 1973, fotograf, författare, poet, konstnär och föreläsare.
Hans bilder och ord försöker berätta om ljuset, skuggor, mörkret och alla de där färgerna som livet innehåller men mest av allt om kärlek, medmänsklighet och hopp.
Tidigare har Jan bland annat gett ut böckerna Kärlekheten och Tillsammansheten, som utsågs till en av årets bästa böcker av Dagens Nyheters insidan, 2011.
Tidigare på Votum: Det som håller oss vid liv, tillsammans med Peter LeMarc och För det finns så mycket vackert som alla dessa människor som var här.

Jan har tilldelats olika stipendier och priser för sitt berättande. 2014 tilldelades han Byteaterns Eldsjälspris och 2015 Arbetets Museums Eldsjälspris för "en ovanligt inkännande själ och en uthållig och enveten vilja att verka för det goda...".
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hemligheten
  2. +
  3. Förundran : natur som ger livslust

De som köpt den här boken har ofta också köpt Förundran : natur som ger livslust av Stefan Edman (inbunden).

Köp båda 2 för 349 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jan Nordström