Natur i Dalsland : en vägvisare (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
288
Utgivningsdatum
2017-06-05
Upplaga
1
Förlag
Votum & Gullers Förlag
Medarbetare
Leander, Vanja (form) / Fjellman, Lars Eric (foto) / Gustavsson, Kent-Åke (foto)
Dimensioner
246 x 180 x 25 mm
Vikt
848 g
SAB
Ncbl
ISBN
9789188435262

Natur i Dalsland : en vägvisare

(9 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2017-06-05
218
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Natur i Dalsland är en modern guide till mer än 70 utflyktsmål i landskapet.
Vandringsleder, vackra vägavsnitt, utsiktspunkter och Dalslands vidsträckta labyrint av vattenvägar - ett paradis för kanotister - presenteras i text och bild. Översiktsartiklar om bland annat Dalslands berggrund, flora och djurvärld ger kunskaper som fördjupar naturupplevelserna.

Vänerstrand eller tjäderskog? Tystnad eller fågelsång? Blommande orkidéer eller martallar och lavklädda hällmarker? Långvandring eller bara en stund på utsiktsberget? Dalslands egenart ligger i att allt detta och mycket mer finns sida vid sida, och därtill inom gränserna för ett av Sveriges minsta landskap. Det är aldrig långt till någonting helt annorlunda i Dalslands natur. Valet är ditt, och det bästa är att du inte kan välja fel. Det handlar bara om att samla på ögonblick. Ditt Dalsland finns därute.

I Natur i Dalsland delar journalisten Roger Olsson och fotograferna Lars Eric Fjellman och Kent-Åke Gustavsson med sig av strövtåg i sina hemmamarker.

Roger Olsson är journalist och naturskribent. Han har gett ut ett tiotal böcker och varit chefredaktör för Sveriges största natur- och miljötidskrift Sveriges Natur. Han har strövat i Dalslands skogar och paddlat i landskapets sjöar i över 40 år.
Lars Eric Fjellman från Torrskog, har varit intresserad av foto och natur sedan barndomen. Lars Eric vill skildra naturens och landskapets estetik med sin kamera, snarare än att avbilda sällsynta och svårfångade arter. Tillsammans med sin fru Berit har han gett ut flera böcker om lokalhistoria i Dalsland.

Kent-Åke Gustavsson från Bengtsfors, har sett och upplevt det mesta av Dalslands natur, bland annat som ornitolog, rovdjursspårare och naturinventerare. Kameran har varit med på Kent-Åkers strövtåg i naturen sedan 1960-talet. Fåglar och vilda djur hör till favoriterna i hans motivkrets.

Genre/sökord: djur & natur, natur, växter, Dalsland, foto, miljö, skog, sjöar, utflykt, flora, vandringsleder, vatten, kanot
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Natur i Dalsland : en vägvisare
 2. +
 3. Fotbollsresan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fotbollsresan av Erik Niva, Linn Nordström (kartonnage).

Köp båda 2 för 477 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Natur i Dalsland : en vägvisare. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Kärlek till Naturen och till Dalsland
  Inge Klevmar, 20 oktober 2017

  Otroligt ambitiöst gjort, verklig kärlek till naturen och till landskapet
  Man börja vid gränsen till Norge och Värmland och sluta vid Bohuslän och Vänern

 2. Välgjord naturguide
  Peter Hennix, 15 september 2017

  En mycket välskriven naturguide med vackra bilder, pedagogisk upplagd, bra kartor över bland annat vandringsleder och många fina naturtips. En bok för både dalslänningen och turister.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna