Sötvatten : en värld av liv (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
207
Utgivningsdatum
2018-02-05
Förlag
Votum & Gullers Förlag
Medarbetare
Kollberg, Per (form) / Hammar, Johan (foto)
Dimensioner
287 x 235 x 30 mm
Vikt
1377 g
SAB
Ue.084
ISBN
9789188435286
Sötvatten : en värld av liv (inbunden)

Sötvatten : en värld av liv

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2018-02-05
269
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Sötvatten : en värld av liv Kan levereras innan julafton
Följ med på en upptäcktsresa i våra svenska vatten.
I Sverige är vi bortskämda med vatten. Våra vattendrag når minst 5 varv runt jorden och det finns närmare 100 000 sjöar. Trots det är det nog fler svenskar som har kikat ner under ytan på ett korallrev än som tittat ner under ytan i en sjö eller älv.

Läsaren tas med på en resa från fjällets glaciärer till slättens fågelsjöar. Från de största sjöarna och längsta vattendragen till den minsta källan och tillfälliga vattensamlingen. Och ett myller av vattenmiljöer däremellan. Stora som små. Längs vägen möter vi några av de arter som är knutna till sötvatten och som är en del av den fantastiska mångfald som finns i och i anslutning till våra sötvatten.
Sötvattenspecialisten, fotografen och filmaren Johan Hammar har sedan barnsben snorklat omkring i sjöar och åar. För två år sedan bestämde han sig för att berätta om våra sötvatten. Sedan dess har han målinriktat rest runt i Sverige med ljudinspelningsutrustning, foto- och filmkameror för att skildra arter och vattenmiljöer både från luften och under ytan. I boken Sötvatten berättar han initierat och livfullt om bland annat gäddor, rödingar, harr, fiskgjusar och en mängd andra arter och miljöer.

Men den här boken erbjuder också något mer. Den kittlar även andra sinnen. Genom att scanna de QR koder som finns i boken kan du lyssna på när isen sjunger, höra hur en källa låter eller låta dig uppslukas av storlommens stämningsfulla rop över sjön. Till varje kapitel hör även en kortfilm som också nås genom att scanna QR koden. Dessutom kan du få aktuell information om vart exempelvis kungsfiskare och strömstare har observerats de senaste 30 dagarna. Också det genom att scanna QR koder.

Boken Sötvatten är en del i ett större projekt som syftar till att öka kunskapen om våra sötvatten. Projektet kommer förutom en bok även att producera en stor inomhusutställning, fler korta filmer, VR 360 graders film och en föreläsningsturné.

Johan Hammar, biologen som blev fotograf och filmare. Efter 15 år som specialist på sötvatten arbetar han sedan 2013 som fotograf och filmare på heltid. Hans bilder och filmer publiceras och visas både i Sverige och utomlands. Johan är en mycket uppskattad föredragshållare som trollbinder publiken med sitt kunnande och engagemang. Flera av hans utställningar har turnerat runt i Sverige under flera år, från Abisko i norr till Falsterbo i söder. Det här är hans första bok. Arbetet har tagit honom till några av Sveriges största, längsta, klaraste och kallaste vatten. Upp i luften och ner under ytan. En fascinerande upptäcktsresa i svenska sötvatten.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sötvatten : en värld av liv
  2. +
  3. Norrsken : den heltäckande handboken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Norrsken : den heltäckande handboken av Carl Bergstrand (inbunden).

Köp båda 2 för 498 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Sötvatten : en värld av liv. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Sötvatten är underskattat!
    Michael Nekludov, 26 mars 2018

    Fantastiska bilder i boken, samt mycket mer audio- och video-material lätt tillgängligt om man skannar QR-koder i olika kapitel. Imponerande expeditioner från storslagna glaciärer i Norr till mysiga bäckar i Skåne, samt spännande miljöprojekt i samarbete med marinbiologer!

Visa alla 1 recensioner