Bohuskusten förr och nu: Världens sjunde skönhet (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
303
Utgivningsdatum
2018-06-15
Upplaga
1
Förlag
Votum & Gullers Förlag
Medarbetare
Töve, Jan (form) / Töve, Jan (foto)
Dimensioner
270 x 222 x 25 mm
Vikt
1586 g
SAB
Ncbk(yb)
ISBN
9789188435392

Bohuskusten förr och nu: Världens sjunde skönhet

(9 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2018-06-15
279
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  79
Visa alla 1 format & utgåvor
Bohuskusten är tvåa bland Sveriges mest populära turistmål. Och sjua på CNN:s lista över världens vackraste områden. Ett gränsland av hav och sten, fisk, båtar, människor och kultur. Yngsta provinsen i Sverige. Med en dramatisk historia från vikingatid till idag. BOHUSKUSTEN förr och nu är den första stora boken på fyrtio år som ger en bred skildring av denna makalösa kustremsa. Stefan Edman är på sitt allra bästa berättarhumör och serverar mängder av nyttiga, spännande och roliga kunskaper på ett lättsamt och poetiskt språk. Jan Töves mästerliga fotokonst skildrar Bohuskusten från perspektiv och vinklar du aldrig tidigare upplevt storm och stiltje, sol och snö; människorna, kulturen, naturen. BOHUSKUSTEN förr och nu är självklar för alla som redan älskar denna kust och alla som är nyfikna på att komma hit. En bok för bohuslänningar och besökare, för bryggan, badstranden, båten. Och läslampan! En suverän gåva till vänner och medarbetare. BOHUSKUSTEN förr och nu har alla förutsättningar att bli en modern klassiker. Stefan Edman (f. 1946) är biolog, föreläsare och författare till drygt 45 böcker, bl a Jordens sång, Planeten Havet, Bondens landskap, Förundran, Västkust och Solvarv; han har även medverkat i antologier om bl a Astrid Lindgren och Elin Wägner, samt varit redaktör för boken Småland en kärleksförklaring (Votum). På Votum & Gullers Förlag har han gett ut Erik och Sigvard, Kosterhavet, Havsblänk, och tillsammans med Jan Töve Matsmart (prisad av Måltidsakademin) och Röster från skogen. För sina insatser har han bl.a. mottagit Harry Martinsons jubileumspris och kungens silvermedalj. Jan Töve (f. 1958) fotograf och skribent med fokus på natur, människa och samhälle, vilket kommer till uttryck i böckerna Riverside/Viskan (2007) Silent Landscape (2012) och Faraway Nearby (2017). Genom åren har han erhållit åtskilliga priser och stipendier samt ställt ut på ett flertal platser både i Sverige och utomlands, senast i samlingsutställning-en 11 fotografer på Abecita Konstmuseum i Borås och Contemporary landscapes på Oceanside Museum of Modern Art i San Diego. Jan Töve representeras av The Photogallery, Halmstad.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Bohuskusten förr och nu: Världens sjunde skönhet
 2. +
 3. Det förlorade paradiset : berättelsen om Konsums uppgång och fall

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det förlorade paradiset : berättelsen om Konsum... av Sara Kristoffersson (inbunden).

Köp båda 2 för 548 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Bohuskusten förr och nu: Världens sjunde skönhet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Upplev
  Inga-Maj Rasmusson, 8 september 2020

  Vi har ju ett av värdens intressantaste O finaste kustområden med en oslagbar kulturhistoria. O den saluför vi tokigt nog nästan inte alls! Så synd!

 2. Dramaturgi Bohuslän
  Lennart Mossberg, 8 oktober 2018

  Med sina rötter på både mödernet och fädernet i Bohusläns övärld har författaren den erfarenhet, kraft och kreativitet som krävs för att från djupet brett presentera människor och landskapets vilda skönhet. Natur, teknik och humaniora i en skön presentation med vackra bilder visar att tvärvetenskap också är en konstart.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna