Ett vildare liv : en bok om det vildas återkomst (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
224
Utgivningsdatum
2017-10-03
Utmärkelser
Årets pandabok
Förlag
Votum & Gullers Förlag
Medarbetare
Widstrand, Staffan (foto) / Lundgren, Magnus (foto)
Dimensioner
277 x 240 x 20 mm
Vikt
1363 g
SAB
Ue
ISBN
9789188435408
Ett vildare liv : en bok om det vildas återkomst (inbunden)

Ett vildare liv : en bok om det vildas återkomst

(7 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2017-10-03
71
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Årets Pandabok 2018!
Juryns motivering lyder: "Författarna tar oss med på en europeisk odyssé med en rad exempel på hur det vilda kan komma tillbaka och att mycket mer än vi anade faktiskt är möjligt. Boken bjuder på fantastiska bilder från atlantiska havsdjup till våra egna fjäll, från solstekta slätter till frodiga lövskogar.
"Ett Vildare liv" är en magnifik hyllning till vår egen och övriga Europas natur som vi läser med både förundran och genuin glädje".


Hur kan vi få mer av det vilda att komma tillbaka i våra liv, för både människans och den biologiska mångfaldens skull?

Med färska, positiva exempel från ett antal platser i Europa och i Sverige, tar författarna oss med till naturens mångfald på en rad spännande platser, alltifrån havens djup, ända upp i våra höga berg. Rewilding-området Lappland är ett av exemplen.
I texterna blandas "på-platsen-känsla" med många nya och underhållande fakta som hittills varit mer okända. I en lättläst och ledig samtalston förs nya resonemang kring naturen, relevanta frågor ställs och läsaren uppmanas att tänka efter själv.

Ett Vildare liv är en inspirerande bok av fotograferna och författarna Magnus Lundgren och Staffan Widstrand. Med hjälp av ett mycket starkt bildmaterial, huvudsakligen från författarna själva, kompletterat med ett eliturval från Wild Wonders of Europes omfattande bildarkiv, utvecklar författarna sina tankar under temat "rewilding" - om hur ett Vildare Liv är och kan bli möjligt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ett vildare liv : en bok om det vildas återkomst
 2. +
 3. Atlas över vilda platser : en makalös resa genom vår extrema värld

De som köpt den här boken har ofta också köpt Atlas över vilda platser : en makalös resa geno... av Chris Fitch (inbunden).

Köp båda 2 för 275 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ett vildare liv : en bok om det vildas återkomst. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Fantastiskt fin
  Villivonkansbooks, 26 november 2017

  Ett vildare liv, rewilding, är det verkligen möjligt? Hur skulle det kunna gå till? Flera inspirerande exempel visar hur vi kan ha både nytta och glädje av vårt naturarv och det vildas återkomst.
  Ett vildare liv är utsedd till Årets Pandabok 2018. Jättekul att denna fantastiskt fina bok utsetts till det. Det är ren glädje att läsa alla inspirerande historier och se dessa underbart vackra bilder som är i. Det är flera historier som berättar om hur vi lyckats få tillbaka djuren i naturen ig... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna