Kärrbackstrand : en fotografisk berättelse (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2018-03-20
Upplaga
1
Förlag
Votum & Gullers Förlag
Medarbetare
Kollberg, Per (form) / Eriksdotter, Annika (foto)
Dimensioner
258 x 245 x 25 mm
Vikt
1229 g
SAB
Ncagz Kärrbackstrand
ISBN
9789188435484

Kärrbackstrand : en fotografisk berättelse

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2018-03-20
145
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I den här byn växte min far Erik upp, han föddes 1929 på Benbengtheden, i ett hus med nävertak och gråstensspis. Det var fattigt, farfar John jobbade i skogen och farmor Astrid skötte gården, men farfar sa:
"Så länge det finns älg och tjäder i skogen ska inte familjen behöva svälta."
Det gjorde de inte heller, det fanns alltid mat på bordet. Men det är länge sen nu - den här boken handlar inte så mycket om hur det var förr utan tar dig med hem till de som bor här idag.

Mellan 2016 och 2017 reste jag omkring mellan gårdarna och fotograferade de fast boende i byn och bakom varje porträtt finns en berättelse.

Kärrbackstrand är en plats precis som vilken annan plats som helst. Det finns människor som bär på stor och varm kärlek, svår sorg, som upplever ensamhet och hopplöshet men också hopp och trygghet. Inte helt oväntat ägnar sig många åt jakt och fiske, men också åt musik, konst och hembygdshistoria.
Förvisso är det lång resväg till det mesta såsom vårdcentral och skola. Det är inte heller alltid som telefonen fungerar. Något man däremot har tätt inpå husknuten är naturen, stillheten och tystnaden. Innevånarna här verkar känna sig fria och när det behövs hjälps man åt.

Kärrbackstrand - en fotografisk berättelse lyfter fram de människor som bor och verkar här. I en av Sveriges många små byar.

Annika Eriksdotter, född 1962 i Södra Finnskoga, är konstnär, fotograf, konst- och kyrkopedagog. Hon är bosatt i Skoghall utanför Karlstad där hon också har sin ateljé. Annika Eriksdotter är representerad på ett 30-tal ställen, bland annat på Upplandsmuseet i Uppsala, Region Värmland European Office i Bryssel och Flemingsbergs kyrka i Stockholm.
Hon har ställt ut på ett flertal platser, exempelvis på Liljevalchs vårsalong, Landskrona konsthall och Värmlands museum. Hon är medlem i Konstnärernas riksorganisation (KRO), Värmlands konstnärsförbund och Centrum för fotografi.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kärrbackstrand : en fotografisk berättelse
  2. +
  3. Den dolda alliansen : Sveriges hemliga Natoförbindelser

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den dolda alliansen : Sveriges hemliga Natoförb... av Mikael Holmström (storpocket).

Köp båda 2 för 265 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Annika Eriksdotter