Slottstid : Klockor på de svenska Kungliga slotten (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
185
Utgivningsdatum
2019-04-29
Upplaga
1
Förlag
Votum & Gullers Förlag
Medarbetare
Björnström, Anna (form) / K Svensson, Martina (foto)
Dimensioner
283 x 225 x 20 mm
Vikt
970 g
SAB
Pelk:kc,Icdaa-c
ISBN
9789188435767
Slottstid : Klockor på de svenska Kungliga slotten (inbunden)

Slottstid : Klockor på de svenska Kungliga slotten

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2019-04-29
216
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Klockorna på de svenska kungliga slotten tickar på och kan berätta fantastiska historier. Om tiden, Chronos, om förgyllda timglas, om strålande stjärnbilder och om livets förgänglighet klockorna är som spännande bilderböcker. Tittar vi närmare på dem där de står, ofta omgivna av kandelabrar eller urnor och med en bakgrund av en förgylld spegel, kan vi upptäcka en hel värld.

I Slottstid beskrivs de olika uren och deras bakgrund i text och bild. Varför de står just där, när de är tillverkade och av vem. Vi får möta hovurmakare Fredman från Bellmans tid och urmakarna i den kända familjen Linderoth.

Alla utsökta fodral som omger klockorna har också många historier att berätta om olika tidsepokers konststilar, om inredning i de kungliga slotten, om influenser från andra länder, om klockor som statusobjekt och mycket mer.

Tulla Grünberger är konsthistoriker och fil dr vid Stockholms universitet. Hennes specialitet är svenskt måleri och hon föreläser ofta om konstens historia. Hennes bok Akvarellmåleri historia och teknik kom 2002 och senare böcker med anknytning till konst och historia är Hovslagargatan 4 ett hus på Blasieholmen (2014) och Trefaldighetskyrkan på Majorsgatan (2016). Intresset för kulturhistoria och mat resulterade i boken Matbröd (2003).

Martina K Svensson, är fotograf sedan 27 år och har medverkat i artiklar i magasin och tidskrifter såsom Gods och Gårdar, Sköna Hem, Hus och Hem och Tidningen Vi. Hon är även fotograf till böckerna Vilda Behag (2002), Yoga att komma till ro (2003) och Leva med Feng Shui (2007).
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Slottstid : Klockor på de svenska Kungliga slotten
 2. +
 3. Dagar på Drottningholm

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dagar på Drottningholm av Prinsessan Christina Fru Magnuson (inbunden).

Köp båda 2 för 475 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Långdunker : en gård i Sörmland

  Tulla Grünberger

  Långdunker är idag en modern herrgård där byggnader, skog och mark vårdas och bevaras för kommande generationer. Men historien börjar på 1500-talet och har genom åren tillhört kända adelssläkter i Sverige. Mangårdsbyggnad uppfördes i mitten av 170...

 • Taxinge säteri : en gård i Sörmland

  Tulla Grünberger

    Taxinge säteri en gård i Sörmland har en lång historia. Den är omnämnd redan på 1500-talet och en av de första ägarna var hertig Karl (1550 1611). Han bytte bort gården mot en gård i Uppland och därmed börjar egentligen Taxinge säteris egen...