Vad är tid och 100 andra jätteviktiga frågor (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Serie
100 frågor-serien
Antal sidor
248
Utgivningsdatum
2017-09-26
Förlag
Bokförlaget Langenskiöld
Dimensioner
220 x 140 x 25 mm
Vikt
450 g
SAB
Doe,Djc
ISBN
9789188439109

Vad är tid och 100 andra jätteviktiga frågor

(5 röster)
Häftad,  Svenska, 2017-09-26
99
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vad är ställtid, tumtid, timstock? Varför heter det måltid?

Vad är prenässansen? Hur många straxar går det på en stund? Jag har inte tid? Har människan alltid haft ont om tid? När kommer tomten? Ja, vilken roll spelar egentligen tiden i våra liv, hur förhåller vi oss till den, och hur kommer vi att se på den i framtiden?

"Bodil Jönsson fångar fyndigt in flera av tidsens problem. Boken är nyktert skriven och genomgående lättläst. Den öppnar läsarens blick och bygger inte minst borar mellan våra vardagsfrågor och nyare naturveteskap." Carl Johan Ljungberg, Svenskt Näringsliv

För nästan två decennier sedan kom Bodil Jönsson, ut med succéboken Tio tankar om tid efter det har hon givit ut flera böcker i ämnet. Nu har hon samlat alla kloka tankar och sin forskning i en och samma bok.

Vad är-böckerna är enkelt uppbyggda, en fråga ställd av svararen själv, sen ett kort och ett långt svar på den frågan. Böckernas idé är att på ett rakt, intelligent och humoristiskt sätt ge snabb allmänbildning kring komplicerade eller enkla frågor. Vad är-böckerna skrivs av de främsta i sitt ämne och varierar därför i tonläge med författaren, men formen är densamma och håller på så vis ihop serien. En konceptserie skapad av konstnären Ernst Billgren och förläggaren Susanne Hamilton.

Bodil Jönsson är tidstänkare, fysiker, författare och professor emerita i rehabiliteringsteknik. Hon fortsätter att alltmer avskalat gå "forward to basics", det vill säga i riktning mot det som hon tycker är viktigt, svårt och roligt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vad är tid och 100 andra jätteviktiga frågor
  2. +
  3. Så fint att kunskap finns!

De som köpt den här boken har ofta också köpt Så fint att kunskap finns! av Bodil Jönsson (häftad).

Köp båda 2 för 312 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Bodil Jönsson