Mariaberget - En pärla i Stockholms stadssiluett (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
176
Utgivningsdatum
2019-04-17
Förlag
Bokförlaget Langenskiöld
Medarbetare
Åkesson, Carl (form)
Dimensioner
235 x 190 x 19 mm
Vikt
642 g
SAB
Ic-cz Stockholm
ISBN
9789188439468
Mariaberget - En pärla i Stockholms stadssiluett (häftad)

Mariaberget - En pärla i Stockholms stadssiluett

Häftad, Svenska, 2019-04-17
189
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Mariaberget i Stockholm, eller Kattberget som det tidigare kallades, har på gott och ont alltid varit en otillgänglig del av staden. Mariabergets backar har blivit ett begrepp. Här uppe har människor bott och arbetat i flera hundra år. Hantverkerier, verkstäder, och bostäder har legat sida vid sida. Människor har haft egen täppa och levt sina liv bara ett stenkast från den välplanerade staden.

Hela kvarter från 1700-talet har bevarats på Mariaberget stenhus såväl som gamla röda träkåkar det mesta tillkommet efter en stor brand 1759. Detta är en bebyggelse som efter förfall och rivningsplaner på 1960-talet rustats upp och blivit ett eftersökt bostadsområde. Med Monteliusgången utmed bergskanten mot vattnet är det numera lätt, både för turister och inbitna stockholmare, att njuta av utsikten över staden och vandra runt i de backiga 1700-talskvarteren.

Boken tar dig med på en historisk rundvandring till denna sevärda del av Stockholm. Mariaberget är inte bara en pärla i stadssiluetten utsikten över staden, vattnet och Mälarlandskapet gör det också mödan värt att bege sig till denna plats där det ursprungliga Stockholm lever vidare i gamla bevarade kvarter.

Rikard Larsson är en skrivande fotograf som tidigare varit verksam som stenkonservator. Utbildad vid Konstfack och Institutionen för Kulturvård vid Göteborgs universitet. I hans böcker får vi lära känna Stockholm på ett nytt sätt. Se stadens arkitektur, konst och närhet till naturen genom nära koppling mellan text och fotografi. Böckerna har hunnit bli en stockholmsserie, till dags datum nio till antalet. Såväl konst som kulturintresserade, den infödde eller nyinflyttade stockholmaren, alla har här något att hämta om vår sevärda stad och dess långa historia. Böckerna är medryckande skrivna, rikt illustrerade och försedda med kartor, - passar lika bra att ta med på stadsvandringen som att avnjutas hemma i läshörnan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mariaberget - En pärla i Stockholms stadssiluett
  2. +
  3. Markoolio, mörkret och den rosa bubblan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Markoolio, mörkret och den rosa bubblan av Marko Lehtosalo, Gustav Gelin (pocket).

Köp båda 2 för 268 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Rikard Larsson