Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
195
Utgivningsdatum
2020-11-02
Förlag
Bokförlaget Langenskiöld
Medarbetare
Åkesson, Bengt (red.) / Hoffmann, Lisa (form)
Dimensioner
213 x 173 x 28 mm
Vikt
566 g
SAB
Qcba,Ic,Doe
ISBN
9789188439666

Designfulness - så revolutionerar hjärnforskningen hur vi bor, arbetar och lever

(16 röster)  |  Läs 9 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-11-02
256
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vad kan hjärnforskning lära oss om design och arkitektur? Hur utformar vi hem, kontor, skolor, vårdkliniker och städer i samklang med våra grundläggande biologiska beteenden, känslor och behov? Den mänskliga hjärnan har inte förändrats nämnvärt under tiotusentals år, men den miljö de flesta av oss lever i idag står i skarp kontrast till savannen där våra hjärnor en gång utvecklades. Isabelle Sjövall sammanfattar den senaste forskningen och inspirerar alla som vill skapa miljöer och hem som på ett hållbart sätt främjar ett hälsosammare liv. Du får även konkreta tips och råd på hur du själv kan uppnå Designfulness på arbetsplatsen, i hemmet, i vården, i skolan och i staden.

Visste du att...

- du blir mindre stressad och mer kreativ om du omger dig med gröna växter?

- den som omges av bokhyllor under uppväxten löser kognitiva uppgifter lättare under resten av livet?

- man kan förkorta vårdtider genom designa vårdcentraler och sjukhus på rätt sätt?

- bakgrundsljud, dofter, affektionsvärde och bredden på trottoarer påverkar ditt välmående och kan förlänga livet?

Isabelle Sjövall är neurodesigner, författare och hjärnforskare som balanserar sin tid mellan näringsliv och forskning i syfte att främja hälsa, prestation och välmående. Hon har mer än 15 års erfarenhet av att driva avancerade projekt inom arkitektur, design samt inom fastighetsbranschen där hon har optimerat fastigheter till ett totalt försäljningsvärde överstigande 10 miljarder SEK. Isabelle är utbildad vid Handelshögskolan i Stockholm, Accademia Italiana i Florens och tog sin Master of Science vid Institute of Psychiatry, Psychology and Neuroscience, Kings College London. Sedan 2022 är Isabelle bosatt i London och först i världen att doktorera i det nya tvärvetenskapliga ämnet neurodesign på Institute of Behavioural Neuroscience vid University College London. Neurodesign handlar om hur hjärnan reagerar på byggda miljöer samt hur design och arkitektur påverkar människor psykologiskt och fysiologiskt relaterat till kognition, kreativitet och mental hälsa.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Designfulness - så revolutionerar hjärnforskningen hur vi bor, arbetar och lever
 2. +
 3. Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi ha... av Anders Hansen (pocket).

Köp båda 2 för 345 kr

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Designfulness - så revolutionerar hjärnforskningen hur vi bor, arbetar och lever. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Jag möblerade genast om vardagsrummet
  Kristina Hallberg, 15 april 2021

  Mycket av det som skrivs i boken vet de flesta redan. Men det är hur det kopplas samman och hur det spelar in på vårt välbefinnande som ger en begriplig helhet. Även hur vi bör tänka kring våra arbetsplatser - hemma och på kontor - var en ögonöppnare. Själv möblerade jag genast om vardagsrummet så att jag fick bättre utsikt över min "savann" med grönska och plats för återhämtning.

 2. En bok för alla!
  Åsa, arbetsterapeut, 28 februari 2021

  Författaren har lyckats få en faktaspäckad bok mycket inspirerande. Boken ger många konkreta och användbara verktyg till hur man kan skapa miljöer som främjar ett hälsosammare liv.
  Jag kommer att använda den både i den verksamhet jag jobbar och för privat bruk.
  Rekommenderar den varmt!

 3. Rekommenderas varmt!
  Micaela, 19 februari 2021

  Intressant och inspirerande. Tänkvärd och helt rätt i tiden. Dessutom kanonsnyggt omslag, man vill ha boken framme. Fick själv boken i present och kommer garanterat att ge den till andra framöver. Rekommenderas varmt!

 4. Lyxig bok med kärnfulla budskap
  Jessika, 17 februari 2021

  Högaktuell, välskriven och personlig bok i snygg och lättläst design. Konkreta tips för såväl privatpersoner som arbetsgivare mm. Rekommenderas varmt!

 5. Vilken bra bok
  Elisabeth widemar, 8 februari 2021

  Helt nytänkande och spännande. En bok som alla intresserade av inredning och styling borde ha. Kunde inte lägga den ifrån mig!

 6. Lättläst och tänkvärd bok
  Carolina, 7 januari 2021

  Lättläst bok som ger handfasta tips och tankeknep utöver en uppdatering gällande forskningen. Hade gärna sett en tydligare källhänvisning än vad som anges i boken.

 7. Designfulness ny ledstjärna för framtida inredning
  Margareta Lagerquist, 6 januari 2021

  . I "Designfulness" har författarinnan Isabelle Sjövall sammanställt den senaste forskningen om hur vi kan utforma och skapa hälsosamma hemmiljöer på ett långsiktigt och för klimatet hållbart och skonsamt sätt.
  Hon gör oss uppmärksamma på betydelsen av våra inomhusmiljöer, dess utformning, färgsättning och funktionalitet för vårt välbefinnande.
  Detta gäller särskilt i dessa "Coronapandemitider" när många av oss vistas ovanligt mycket i våra hem som delvis omvandlats till arbetsplatser... Läs hela recensionen

 8. Intressant koppling mellan inredning o hälsa mm
  Emma wistrand , 6 januari 2021

  Spännande info om hur man ska tänka vid inredning mm för bättre hälsa, Lättläst o väldigt intressant o fint utformad bok! Rek starkt!

 9. Mycket intressant om hälsa!
  Charlotta , 1 januari 2021

  Hälsa är ju något som verkligen är aktuellt, men oftast pratar man om träning och kost, och det vet man ju viktigt. Men här får man lära sig att även hur vi inreder påverkar vår hälsa! Väldigt intressant och något som jag inte visste påverkade i så stor grad.
  Boken rekommenderas till alla!

Visa alla 9 recensioner

Fler böcker av Isabelle Sjövall