17 nedskjutningar på en dag : Hans-Joachim Marseille - den sanna historien om flygaresset som vände sig mot Hitler (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
184
Utgivningsdatum
2020-12-10
Upplaga
1
Förlag
Vaktel förlag
Översättare
Jonathan Newton
Originaltitel
The star of Africa
Dimensioner
210 x 138 x 22 mm
Vikt
939 g
SAB
K.54,Lz Marseille, Hans-Joachim
ISBN
9789188441720
17 nedskjutningar på en dag : Hans-Joachim Marseille - den sanna historien om flygaresset som vände sig mot Hitler (inbunden)

17 nedskjutningar på en dag : Hans-Joachim Marseille - den sanna historien om flygaresset som vände sig mot Hitler

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2020-12-10
270
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Ingen annan stridsflygare har lyckats åstadkomma det "Jochen" Marseille gjorde i luften över den nordafrikanska öknen under andra världskriget. Vid ett tillfälle sköt han ned 17 brittiska jaktflygplan på en dag. Det ska jämföras med att det främsta brittiska flygaresset kom upp i 34 nedskjutningar under hela kriget. Marseille kom upp i 158.

Men samtidigt var Hans-Joachim Marseille ökänd för sin brist på disciplin och respekt för överordnade. Han umgicks öppet med judiska vänner, var en inbiten älskare av jazzmusik som naziledningen förbjudit, och vägrade att inordna sig i det nazistiska ledet. Vid sidan av unga damer och musik var dock flygning hans stora passion, så hans enorma flygbegåvning gjorde honom omistlig för Luftwaffe.

Flyghistorikern Colin D. Heaton har intervjuat ett stort antal nyckelpersoner - både sådana som kände Marseille och hans motståndare i luften. Genom detta, och en gedigen forskning i primärkällor, har han och Anne-Marie Lewis tecknat ett närporträtt av denna legendariska pilot som inte väjer för det obehagliga.

I slutet av boken undersöks de spår som finns kring Marseilles tillfälliga försvinnande i Italien sommaren 1942. Han hade då fått reda på den nazistiska Förintelsen, som han reagerade starkt emot. Försökte flygaresset hoppa av?
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. 17 nedskjutningar på en dag : Hans-Joachim Marseille - den sanna historien om flygaresset som vände sig mot Hitler
  2. +
  3. Svenska flygare mot Hitler

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svenska flygare mot Hitler av Lars Gyllenhaal, Lennart Westberg (inbunden).

Köp båda 2 för 484 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Colin D Heaton