Åk hem till Turkiet din jävel! - Berättelser om vänskap och rasism (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
134
Utgivningsdatum
2020-12-11
Upplaga
1
Förlag
Vaktel förlag c/o Bergström
Dimensioner
180 x 110 x 10 mm
Vikt
131 g
SAB
Ohe
ISBN
9789188441782
Åk hem till Turkiet din jävel! - Berättelser om vänskap och rasism (kartonnage)

Åk hem till Turkiet din jävel! - Berättelser om vänskap och rasism

(6 röster)  |  Läs 5 recensioner
Kartonnage Svenska, 2020-12-11
139
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Med utgångspunkt i egna minnen från 70-talets uppväxt till nutid illustrerar Jan Borchies den öppna och förtäckta, medvetna och omedvetna rasismen i Sverige. I boken problematiseras frågor och antaganden, följt av konkreta förslag till lösningar rörande integration och utanförskap. Fakta blandas med personliga upplevelser vilket gör boken till ett angeläget inlägg kring dessa för samhället avgörande frågor. Boken lämpar sig som ett komplement till ordinarie undervisningslitteratur. Den lyfter frågor som handlar, inte bara om rasism, utan även om vänskap, moral och alla människors lika värde och tillhandahåller viktig information på ett lättillgängligt sätt. En utmärkt bok för dig som inte har tid att läsa tung facklitteratur om dessa, idag, högaktuella ämnen. 
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Åk hem till Turkiet din jävel! - Berättelser om vänskap och rasism
 2. +
 3. Att skriva

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att skriva av Marguerite Duras (pocket).

Köp båda 2 för 168 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Åk hem till Turkiet din jävel! - Berättelser om vänskap och rasism. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En mycket bra bok, läs den!
  Karin, 23 mars 2023

  En intressant bok som inte bara berör utan också innehåller fakta samt ger en bild på hur onda människor kan vara bara för att du har en utländsk bakgrund. Speglar känslor och tankar om hur det känns att inte passa in och att bli utstött. Fina berättelser om vänskap och andra viktiga personer i Jans liv. Boken går även jättebra att använda i utbildningssyfte.

 2. Berörande, personlig bok om rasism och vänskap

  Jan Borches har skrivit en personlig, berörande betraktelse över händelser som har påverkat honom i hans liv, som barn och som vuxen. Boken som handlar om Jans erfarenheter av rasism är skriven med stor insikt och värme och även goda minnen och relationer framhävs. En viktig bok som rekommenderas varmt!

 3. Läser du bara en bok i år så läs denna
  Sebastian (Stockholm), 9 mars 2023

  Fakta värvas med personliga upplevelser om utanförskap, integration och rasism. Det berör på djupet och får en att verkligen reflektera och tänka till. Ger insikter och perspektiv som alla behöver. Högaktuell i dagens klimat!

 4. Tänkvärd
  Annelajsa, 9 mars 2023

  En bok man önskar att aldrig behöva rekommendera men tyvärr är ämnet fortfarande högaktuellt😥 Borde ingå i skolundervisningen. En bok att diskutera och problematisera kring.

 5. Ärlig och modig berättelse
  Raquel, 8 mars 2023

  Spännande bok, fint skriven och med ett bra budskap. Att växa och bemöta rasism i Sverige. Jag läste boken på en kväll. En verklig berättelse. I boken ingår flera möjliga lösningar för problemet!

Visa alla 5 recensioner