Nattljus (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
204
Utgivningsdatum
2020-10-02
Förlag
Storge Förlag
Dimensioner
204 x 137 x 19 mm
Vikt
314 g
SAB
Hc
ISBN
9789188453372
Nattljus (inbunden)

Nattljus

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden, Svenska, 2020-10-02
155
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  109
Visa alla 1 format & utgåvor
Där var det igen. Ljudet utanför dörren. Starkare nu. Hon hasade fram till dörren... Vad i allsin dar! Ett bylte låg nedanför trappstenen. Byltet rörde sig och lät ännu starkare. Lät som... barngråt... nej, det kunde ju inte vara? ... Det är tidigt 1900-tal på Gotland och hittebarnet Alma lever sina första sju år hos Änkan Smitterlöf. Isolerad i minsta fattigstugan längst bort på Vibble Gårds utmarker i Västerhejde socken. Tattarunge - mörkögd och mörklockig - upphittad och bortglömd... Så viskar man i socknen. Om liten Alma Sigridsdotter. Men... vem var Sigrid? När Änkan Smitterlöf hamnar på fattighuset så hamnar Alma på Fridtorps Barnhem och Skola intill Prinsessan Eugenies Fridhem. Det är inte helt lätt för Alma att plötsligt leva tillsammans med så många Barnhemsbarn och grova anstaltskläder och anstaltsflätor och stränga anstaltsregler och stora sovsalen och ... Jo, sträng och krävande är skolan men ger gedigna kunskaper och målinriktad fostran. Helt enligt Prinsessan Eugenies märkligt moderna idéer. Almas speciella begåvning att skapa bilder uppmuntras och hennes sömnadskunskaper leder till sömmerskediplom. Men Alma lär sig även hur man bryter mot regler (utan straff), hur man lever hemligt liv med nattliga äventyr tillsammans med vännerna Lovisa den Visa och Elias med eld i håret och brand i blicken... Och sömmerska blir hon i lånad stuga på Fridtorps mark. Fast nattetid är hon tavelmålaren Alma. Målar sin måne, sitt nattljus och sina blå träd. Fram till Katastrofen! Hur ska hon kunna leva vidare? Finns ännu en plats i tillvaron för tattarungen och hittebarnet Alma Sigridsdotter... ?
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Nattljus
 2. +
 3. Var inte rädd

De som köpt den här boken har ofta också köpt Var inte rädd av Towan Obrador (pocket).

Köp båda 2 för 234 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Nattljus. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Gripande och välskriven 1900-tals skildring
  -, 29 oktober 2020

  Nattljus utspelar sig under tidigt 1900-tal, på Gotland. Änkan Smitterlöf finner ett litet bylte på sin trappsten, ett litet bylte som visar sig vara en liten mörkhårig och mörkögd Alma Sigridsdotter. Med änkans omsorger växer Alma upp, och de har ett trivsamt liv tillsammans. Tills den dagen kommer när änkan ska flytta in i fattighuset och Alma blir satt på barnhem. Alma börjar tidigt att måla, något som följer med henne vidare i livet. Förutom målningen så förändras dock allt för hittebarne... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Towan Obrador