Bussen är budskapet : perspektiv på mobilitet, materialitet och modernitet (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Mediehistoriskt arkiv (del 23)
Antal sidor
223
Utgivningsdatum
2014-03-05
Upplaga
1
Förlag
Kungliga biblioteket
Medarbetare
Kverndokk, Kyrre (förf.) / Kaijser, Lars (förf.) / Lagerkvist, Amanda (förf.) / Gustafsson Reinius, Lotten (red.) / Habel, Ylva (red.) / Jülich, Solveig (red.)
Dimensioner
225 x 175 x 20 mm
Vikt
579 g
SAB
Kt,Prabc
ISBN
9789188468284

Bussen är budskapet : perspektiv på mobilitet, materialitet och modernitet

Häftad,  Svenska, 2014-03-05
178
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Bussarnas speciella form av mediematerialitet - deras "budskap" för att tala med McLuhan - blev tidigt en av utgångspunkterna för författarnas diskussion. Är bussarnas jämförelsevis anspråkslöst vardagliga kostymering en förklaring till att dessa till skillnad mot bilar och tåg har lämnat så få avtryck i tidigare historisk forskning? Hur kan vi kombinera perspektiv från aktuella forskningsområden för att skapa ny kunskap om bussarnas förmåga att i både konkret och symbolisk mening omskapa och sammanföra åtskilda tider och platser? Hur kan vi tänka med bussar för att analysera det mobilas och materiellas betydelse i skapandet och omvandlandet av den västerländska modernitetens berättelser om framsteg och civilisation?

Dessa och många andra frågor väcktes under författarnas samtal om missionsrörelsens utställningsbussar, Mjölkpropagandans reklambussar, livsmedelshandelns rullande butiker på den svenska landsbygden, skärmbildsundersökningens röntgenbussar, blodbussar i Sverige och Finland, norska skolresor till Auschwitz, sightseeingbussar i Beatles Liverpool och turistresor i skuggan av Shanghais futuristiska skyskrapor.

Redaktörer är Lotten Gustafsson Reinius, docent i etnologi och verksam som intendent vid Etnografiska museet i Stockholm, Ylva Habel, fil. dr och högskolelektor i medie- och kommunikationsvetenskap vid Södertörns högskola, och Solveig Jülich, docent och universitetslektor i idéhistoria vid Stockholms universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bussen är budskapet : perspektiv på mobilitet, materialitet och modernitet
  2. +
  3. Professionell klimatbevakning - Guide för en konstruktiv journalistik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Professionell klimatbevakning - Guide för en ko... av Anders Bolling, Svenolof Karlsson (häftad).

Köp båda 2 för 427 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »