Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
347
Utgivningsdatum
2022-03-23
Upplaga
1
Förlag
Fantasi & Fakta
Dimensioner
178 x 110 x 25 mm
Vikt
256 g
SAB
Hc
ISBN
9789188489289

Varför blir det fint när man krattar?

(5 röster)  |   Läs 4 recensioner
Pocket,  Svenska, 2022-03-23
79
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
En feelgood-roman om en katt, en Ikea-säng och världens mest udda par.

När Richard lägger sig för att provsova en säng på Ikea har han ingen aning om att det för alltid ska förändra hans liv. Snart kommer han inte längre att leva ensam och instängd i sig själv, utan dras ut på de vardagsäventyr som livet är fullt av.

Mötet på Ikea blir upptakten till en hjärtevärmande berättelse som också handlar om en nyfiken kille som dyker upp från ingenstans, en gubbe som har fått nog av falska vänner, en hungrig katt, ett antal grodor och ett ex som har börjat hitta sig själv. En historia där relationer, förvirrade tankar och inte minst de många användningsområdena för toaletter tillåts ta plats.

Joakim Hedströms debutroman är en hyllning till vardagens små händelser, där det ofta är de små detaljerna som ger den stora underhållningen. Det är en pricksäker feelgood-berättelse om att hitta det du aldrig letade efter.

Om författaren
Som tioåring fick Joakim Hedström en skrivmaskin av sina föräldrar. En tung, grön metallkonstruktion som gick att bära med sig i ett hårt fodral. Från den dagen ville han bli författare. Han såg sig sitta i en sliten fåtölj i ett engelskt bibliotek, röka pipa och kanske skriva ett ord eller två om dagen.

Vid 35 års ålder debuterade Joakim som författare av fackböcker. Hittills har det blivit ett femtontal böcker. Varför blir det fint när man krattar? är Joakims första skönlitterära bok. Han bor i Norrköping med sin fru, katt och två barn.

Läsare om boken
"Fantastiska personbeskrivningar! Jag lärde känna samtliga karaktärer väldigt bra, även de jag bara träffade korta stunder och inte alls pratade så mycket med."
- Eva

"Jag är av åsikten att vi behöver fler böcker där figurerna är vänliga mot varandra, gör sitt bästa och lyfter varandra genom tillkortakommanden och misstag. Det är inte en moralisk hållning egentligen, snarare än motvikt till hur berättelser i stort drivs framåt idag. Därför är det med extra stor glädje jag läser Varför blir det fint när man krattar?"
- Martin

"Älskar ditt härliga och oväntade sätt att formulera dig, och framförallt har du lyckats skapa karaktärer som jag genuint bryr mig om."
- Mia

"En feelgood-roman som inte går att lägga ifrån sig när man väl har börjat läsa den."
- Thomas

"Vilken härlig bok! Jag har både skrattat och varit smått frustrerad, men allra haft ett stort leende på läpparna. Karaktärerna fascinerar mig, de är intressanta att läsa om, och flera gånger handlar de oväntat vilket gör boken ännu mer intressant att läsa."
- Emelie
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Varför blir det fint när man krattar?
 2. +
 3. Efterdyningar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Efterdyningar av Jennifer Hood (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Varför blir det fint när man krattar?. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Småmysig och underfundig!

  "Kommer flyttar med ångerrätt? Visst borde väl distansköplagen gälla eftersom de kommit överens om upplägget via sms."

  Ja detta är bara en av alla saker som Richard funderar på i boken "Varför blir det fint när man krattar?" En charmig bok som visar att annorlunda inte behöver vara något dåligt. Vi får följa med in i Richards huvud, ta del av hans tankar och utmanande idéer och även hans funderingar kring varför omgivningen fungerar så ologiskt.

  Joakim Hedström tar sig an te... Läs hela recensionen

 2. Å kära,
  Bokrotad (Stockholm), 6 maj 2022

  vilken underbar bok! Önskar mig en hel serie av detta som fick mig att skratta och må så bra! Jag trivdes och kände igen mig...ska man bli orolig för det, eller bara glad...

 3. Annorlunda feelgood-roman
  Eva, 26 april 2022

  Fantastiska karaktärsbeskrivningar och bra flyt i berättelsen. Joakim låter oss som läsare följa med in i karaktärernas huvud på ett sätt som inte är så vanligt i andra feelgood-romaner. Vi får ta del av sådana där tankar som vi själva ofta tänker men aldrig delar med oss av till andra. Rekommenderar boken och ser fram emot uppföljaren!

 4. En varm skildring som sprider sig till läsaren
  Martin Ackerfors, 25 april 2022

  Jag är av åsikten att vi behöver fler böcker där figurerna är vänliga mot varandra, gör sitt bästa och lyfter varandra genom tillkortakommanden och misstag. Därför är det med extra stor glädje jag läser "Varför blir det fint när man krattar?". Hedström har ambitionen att boken ska bli den mest lästa egenutgivna romanen och jag hoppas verkligen att det lyckas. Hedström betraktar sina figurer med en mycket varm blick och den sprider sig till läsaren.

Visa alla 4 recensioner