Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
96
Utgivningsdatum
2022-08-10
Upplaga
1
Förlag
Fantasi & Fakta
Dimensioner
210 x 133 x 7 mm
Vikt
130 g
SAB
Vlada
ISBN
9789188489319
Autism i praktiken (häftad)

Autism i praktiken

(20 röster)  |  Läs 11 recensioner
Häftad Svenska, 2022-08-10
207
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
En person med autism är som en bil med läckande bensintank. Ingen märker något på bilens prestanda, den åker framåt likt andra bilar. Men bilen stannar mycket tidigare än andra bilar - av brist på bränsle.

I motsats till en bil som kan lagas på en verkstad kan man inte "laga" en autist. I stället måste autisten hitta strategier för att hushålla med krafterna.

Autism i praktiken vänder sig till anhöriga och till människor i exempelvis vården och skolan. Boken är fylld med praktiska råd hur du bäst förstår, bemöter och hjälper människor med autism.

Om författaren
Torbjörn Engström jobbar som skötare inom psykiatrisk vård. Han är speciellt intresserad av autism och andra neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Hans önskan är att boken ska hjälpa till att öka toleransen och förståelsen för människors behov.

Sagt om boken
"Autism i praktiken är en liten bok som konkretiserar det som inga diagnoskriterier kan förmedla. En tillgänglig bok, skriven med engagemang och empati för den grupp den beskriver, och med konkreta beskrivningar och tips, som alla kan ta till sig. I mitt arbete har jag själv bevittnat författarens förmåga att skapa kontakt med autistiska patienter och jag har själv haft praktisk nytta av de vardagsnära tips han delar med sig av i denna skrift."
- Louise Chesta, överläkare, specialist i psykiatri

"Boken liknar inget jag tidigare läst av en neurotypisk författare. Här finns en grundmurad empati, djup förståelse för annorlundaskapet och orubblig tro på att människor kan mötas."
- Clara Törnvall, journalist och författare
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Autism i praktiken
 2. +
 3. Autistens överlevnadsguide till skolan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Autistens överlevnadsguide till skolan av Alexander Skytte, Jiang Millington (häftad).

Köp båda 2 för 373 kr

Kundrecensioner

Det finns 11 recensioner av Autism i praktiken. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fantastiskt välskriven på ett språk ALLA förstår!
  Helena, 2 oktober 2022

  ÄNTLIGEN en bok skriven av en person som arbetar nära personer som har en superkraft som inte alltid är självklar för alla då okunskapen är en stor bov och människor far illa i onödan pga det. Denna bok bör finnas i var mans hem, skola, universitet, sjukhus för att öka kunskapen och intresset för människan.

 2. En bok alla borde läsa
  Ibamni, 14 september 2022

  En mycket lättläst och lärorik bok som har gett mig mycket förståelse för personer med autism. Mycket goda råd och tips för att göra en person med autism vardagen lättare. En handbok för alla som möter personer med autism!!

 3. Lyhördhet och fingertoppskänsla
  Sonja Wolf, 13 september 2022

  Den här boken hjälper oss att utveckla lyhördhet och fingertoppskänsla för personer med avvikande beteende. Att ha tagit till sig de kunskaper och erfarenheter som författaren förmedlar är det minsta man kan begära av de som i yrket möter olika människor. Men egentligen borde vi alla bli bättre på att bemöta personer med autism och/eller andra diagnoser.
  Att läsa "Autism i praktiken" med sitt kärnfulla och jordnära språk är ett rent nöje och jag har själv fått många tankeställare om pers... Läs hela recensionen

 4. Ökar kunskap på ett bra sätt!!
  Emelie, 13 september 2022

  En bok alla borde läsa! Väldigt bra skriven, ger förståelse och kunskap på ett lätt men innehållsrikt sätt! Rekommenderar till alla!

 5. Lättläst och informativ
  Marie , 8 september 2022

  Boken förmedlar kunskap om autism i praktiken och passar den som möter personer med autism vilket de flesta av oss gör. Boken gav mig en ökad förståelse för personer med autism.

 6. En bok som behövs!
  Emma, 3 september 2022

  Älskar boken och som autist är jag så tacksam över att den är skriven. Lättförståelig och fylld av exempel från verkligheten. Den gör skillnad. Behövs läsas av alla!

 7. Lättläst, insiktsfull och kunskapsrik
  Fanny Eklund , 23 augusti 2022

  Detta är en fantastisk liten bok, som alla som möter någon med autism borde läsa. Den borde alltså vara ett obligatorium för skolpersonal, vård- och omsorgspersonal, hvb-personal, socialtjänst osv. Det är tydligt att Torbjörn har ett stort engagemang för personer med autism och att han har en gedigen praktiskt kunskap som han lyckas omsätta i ord. Texten är full av insikter, konkreta exempel och verktyg för hur man enkelt kan underlätta för och stötta personer med autism. Jag tror att alla - ... Läs hela recensionen

 8. Viktig bok för ökad förståelse av autism
  Angela, 22 augusti 2022

  En välskriven och informativ bok som alla kan ha nytta av, även om man själv inte arbetar med eller har personlig erfarenhet av autism. Boken ger insikter om hur man som medmänniska kan underlätta och hjälpa autister och deras anhöriga genom ökad förståelse hur det är att leva med diagnosen.

 9. En mycket bra bok om autism
  Stefan Byström, 21 augusti 2022

  Jag kan verkligen rekommendera denna bok! Den är lättläst och välskriven, texterna är föredömligt koncentrerade, det är inga utsvävningar utan rakt på sak hela tiden. Den är även späckad med vardagliga och mycket användbara exempel. Så: fem stjärnor av fem möjliga!

 10. För alla som träffar människor!
  Joel, 20 augusti 2022

  En hel del böcker har passerat ögat under de senaste 37 åren. Många har varit bra, till och med exceptionella, men sällan stöter man på en som jag vill uppmana varenda kotte därute med ett socialt liv eller arbete att läsa.

  Men när Torbjörn Engström i dagarna släppt den 90 sidor långa Autism i praktiken blir jag oerhört entusiastisk. Med ett bra - på sina sidor rent underhållande - sätt förmedlar Torbjörn vägvisande erfarenheter (utan att ge meningslösa pekpinnar eller långa citat f... Läs hela recensionen

 11. Förmedlar så mycket kunskap och tips!
  Eva Gerger , 17 augusti 2022

  Så glad att jag läste denna bok. Lättläst men ändå förmedlar den så mycket kunskap och nya insikter samt slår hål på gamla fördomar. Denna bok är verkligen en handbok i att bemöta och förstå autism och autistiska personer. Boken är ett måste för oss som jobbar med människor, men jag rekommenderar den varmt till alla medmänniskor för en ökad förståelse!

Visa alla 11 recensioner

Fler böcker av Torbjörn Engström

 • Änglalek

  Torbjörn Engström

  Änglalek är en målande skildring av lekarna - medeltidens kringvandrande musiker och underhållningsartister. En sensommar 1410 möter vi den unga kvinnan Anna på stranden i Skanör där det årliga sillfisket pågår. Här driver hon en krogrörelse tills...