Det onämnbara (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (12.4 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Simon Väderklint
Utgivningsdatum
2017-08-28
Förlag
Fafner Förlag
Illustratör/Fotograf
Andreas Raninger
ISBN
9789188511614

Det onämnbara Ljudbok

(4 röster)
Ljudbok,  Svenska, 2017-08-28

Styckköp

19

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Vi satt en sen eftermiddag en höstdag på en förfallen sextonhundratalsgrav på den gamla gravplatsen i Arkham, och spekulerade kring det onämnbara. Vi tittade på det enorma pilträdet mitt på gravplatsen, vars väldiga stam nästan hade uppslukat en uråldrig, oläslig stenplatta, jag hade gjort en fantasifull kommentar om den kusliga och onämnbara näring som de kolossala rötterna måste suga ur den urgamla, dödsstinkande jorden; när min vän tillrättavisade mig för att prata sådant strunt och förklarade för mig att eftersom ingen hade lagts till vila här på över hundra år kunde det inte möjligtvis finnas något som gav näring till trädet annat än helt normala ting. Men jag visste något som inte han visste, och medan vi samtalade föll mörkret över kyrkogården ...

H.P. Lovecraft (1890-1937) var en av de stora pionjärerna inom skräckgenren. Han är mest känd för att ha skapat Cthulhu-mytologin, där människan är liten och betydelselös i ett ofattbart stort universum, fyllt med likgiltiga eller fientliga urtidskrafter.

Lovecraft hade en begränsad läsekrets under sin livstid men hans verk har efter hans död kultförklarats och är en outtömlig källa till inspiration för såväl författare som filmskapare. Han anses allmänt vara en av 1900-talets mest inflytelserika skräckförfattare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av H P Lovecraft