Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Motståndstrilogin (del 2)
Antal sidor
473
Utgivningsdatum
2018-09-17
Upplaga
1
Förlag
Bookmark Förlag
Medarbetare
Grandin, Elina (form)
Dimensioner
216 x 145 x 32 mm
Vikt
680 g
SAB
Hc
ISBN
9789188545749

Skendöda

(28 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2018-09-17
63
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Röster om Blodlokan:

Ruskigt spännande historia. Lotta Olsson, DN

En samtida bladvändare. Kulturnytt i P4

En tät psykologisk thriller som är helt omöjlig att lägga ifrån sig en blandning av Millennium-trilogin, Klas Östergrens Gentlemen, Kafka och Hitchcock. Damernas Värld

Vad är du villig att betala för makten över ditt eget liv?

Sara har bestämt sig för att återvända till Stockholm från Örebro, trots de märkliga och traumatiska händelser som präglat hennes första höst i huvudstaden. Mer på sin vakt än någonsin byter hon till ett jobb inom konsultbranschen och flyttar till en ny stadsdel i hopp om att de ansiktslösa förföljarna ska lämna henne i fred.

Men den mardrömslika utpressningen tar snart vid där den slutade. Omgiven av finansvärldens korruption och maktspel måste Sara ställa sig frågan: finns det överhuvudtaget någon hon kan lita på?

I Motståndstrilogin skildrar Louise Boije af Gennäs den lilla människans kamp mot makten. Det är en nervkittlande lek mellan verklighet och fiktion, där ingenting är som det verkar och där sanningen kan komma att förändra allt. Del 1, Blodlokan, utkom i januari 2018, och del 3, Verkanseld, kommer i maj 2019.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Skendöda
 2. +
 3. Verkanseld

De som köpt den här boken har ofta också köpt Verkanseld av Louise Boije Af Gennäs (pocket).

Köp båda 2 för 142 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Skendöda. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Underbar trilogi.
  Siv Kjellgren, 21 januari 2020

  Även denna bok var en klädhängare. Så jävla bra. Man vill bara komma vidare. Välskriven. Rekommenderas starkt. Nu väntar jag med spänning på 3:e delen.

 2. Orealistisk så man tröttnar
  Anni, 22 juli 2019

  Om jag var besviken på första delen i denna trilogi, så är det inget emot vad jag är på denna. Jag tappar intresset av att läsa om den ena bestialiska avrättningen efter den andra. När person efter person mördas så vad finns kvar att läsa om? Författarinnan har bemödat sig om att väva in en massa tidningsnotiser i handlingen. Jag försökte läsa dessa i Blodlokan, men i Skendöda, bläddrar jag bara förbi. Tanken slår mig att det kanske är att väcka intresse för dessa som är Louise Boije af Gennäs' motiv. Vad skulle det annars kunna vara?

 3. Riktigt spännande thriller
  @bettan_bokprataren (Örebro), 26 juni 2019

  Ruskigt bra thriller som håller högt tempo med lite oväntade twister. Mycket bättre än första delen. Bladvändare. Läs mer på min blogg
  https://bokprataren.blogspot.com/2019/06/skendoda-louise-boije-af-gennas.html

 4. Tyvärr inte lika bra som Blodlokan
  Kaffeläsaren, 27 november 2018

  Skendöda är den fristående fortsättningen på Blodlokan som släpptes tidigt i år. Blodlokan hade jag stor behållning av, den var ruskigt spännande med oväntade vändningar. Skendöda tycker jag inte lika mycket om. Den har enormt lång startsträcka och jag läser nästan halva boken innan den kommer igång ordentligt. Först då höjs tempot och berättelsen blir spännande. Men berättelsen känns lite rörig och ibland är det svårt att veta om Sara drömmer eller om det händer på riktigt. Extra kul är det ... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Louise Boije Af Gennäs