Bananen! (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
0-3 år
Antal sidor
32
Utgivningsdatum
2017-09-29
Förlag
Triumf Förlag
Originaltitel
Banana!
Illustratör/Fotograf
Ed Vere
Dimensioner
281 x 256 x 8 mm
Vikt
424 g
SAB
Hcf
ISBN
9789188549174

Bananen!

av Ed Vere
(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2017-09-29
98
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Att få vad man vill ha kan ibland vara lite klurigt. Speciellt om du inte riktigt gör det på rätt sätt. Följ med på den lilla apans resa genom olika känslostormar och tricks för att få sin väns banan. Till slut så kommer han på det magiska ordet snälla! En bok full av humor, färg och kompromisser hos små barn. Med en hög igenkänningsfaktor av barns sätt att vara.

Recension lektör Staffan Engstrand, BTJ
Småbarnsbilderbok. Konsten att arbeta med små medel, det behärskar den prisbelönte engelske barnboksförfattaren Ed Vere till fullo. I denna berättelse, Bananen!, förekommer bara två ord. Det ena (banan) upprepas sex gånger på de tolv bilduppslagen. Det andra ordet (snälla) upprepas två gånger. Detta är som en pekbok i jätteformat. Två apor, den ena i röd tvärrandig tröja, den andra i blå, är huvudpersoner. Från början jonglerar den blåklädde med en gul banan. På avstånd ser man den rödklädde komma springande. Glatt utropar den rödklädde banan! . Eftersom den blåklädde inte vill dela med sig, upprepas ordet med ett frågetecken på följande uppslag. På fjärde bilduppslaget upprepas det med hot. På femte uppslag fullständigt exploderar den rödklädde
apan i ilska. På uppslag sex ser vi en förtvivlad apa. Åttonde uppslag kommer ordet snälla följt av ett frågetecken. På nionde uppslag delar den blåklädde med sig, varför glädjen åter infinner sig. Ett kort ögonblick ser det ut som om den blåklädde ska gå miste om frukten, varför också han på följande uppslag tvingas till ett snälla ,
innan de båda på sista uppslaget kommer överens i ett gemensamt BANAN!! . Fint och uttrycksfullt om olika känslor. Genialt enkla bilder med svarta skarpa konturlinjer mot enhetlig färgbotten som växlar från siduppslag till siduppslag. Betyg 5 av 5 möjliga!
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Bananen!
 2. +
 3. Det spökar på äventyrsbadet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det spökar på äventyrsbadet av Joanna André (inbunden).

Köp båda 2 för 247 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Bananen!. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Charmig
  Kaffeläsaren, 27 oktober 2017

  Ibland är det inte så lätt att få det man vill ha.
  Bananen är en mycket charmig bok om att försöka få det man vill ha. I detta fall en banan. Med olika kroppsuttryck försöker hen komma över bananen. Det är så härliga talande bilder i boken. Med sin enkelhet berättar de så mycket. Den är väldigt färgglad och läsinbjudande i ett fint format. Boken riktas till de minsta mellan 0-3 år.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Ed Vere