Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Upptäck naturen
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
20
Utgivningsdatum
2020-03-16
Förlag
Triumf Förlag
Illustratör/Fotograf
Emma Jansson
Dimensioner
283 x 256 x 8 mm
Vikt
440 g
SAB
uUfaa
ISBN
9789188549907

Mina första träd

(9 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-03-16
149
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I boken MINA FÖRSTA TRÄD hittar du sjutton olika nordiska träd. Lär dig korta och innehållsrika fakta om hur du:

* Känner igen ett träd, både på dess bark, löv och knoppar.

* Räknar trädets ålder.

* Vilket träd man brukar tillverka tändstickor av.

* Och vilket träd som är extra viktigt för humlor och bin på den tidiga våren.

I slutet av boken finns en faktasida med svåra ord och även en sida med saker som du kan hålla utkik efter när du är i skogen, tillexempel skojiga rötter, häxkvastar och bohål!

Boken är del tre i den populära serien Upptäck naturen. Författare och illustratör är Emma Jansson som även tecknat böckerna Vems spår?, Vems bajs? & Vems rumpa?
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mina första träd
 2. +
 3. Mina första blommor och ätbara växter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mina första blommor och ätbara växter av Emma Jansson (inbunden).

Köp båda 2 för 298 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Mina första träd. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fantastisk bok!
  Kaffeläsaren, 4 maj 2020

  Mina första träd är den tredje delen i den fantastiskt fina serien Upptäck naturen. Tidigare delar Mina första fåglar och Mina första fiskar är böcker som vi tycker väldigt mycket om. Mina första träd är liksom böckerna innan också superfin. Emmas illustrationer är helt magiska och det är en ren njutning att titta på alla fina detaljer i bilderna och för varje gång man tittar så upptäcker man fler grejer. Emma är en av mina absoluta favoritillustratörer och det är alltid lika roligt att se he... Läs hela recensionen

 2. Storfavoriter här hemma!

  En sak jag reagerar på är att det rätt snabbt i boken uppkommer vissa komplicerade begrepp exempelvis att tallen trivs på både "mo och myr". Alla dessa begrepp tydliggörs i bokens generella faktauppslag som finns i slutet av boken. Men jag hade gärna sett att vissa av dessa begrepp även tydliggjordes i mindre faktarutor på vägen, eller att boken startades med den övergripande faktan. Men nu vet ni om det, så jag tipsar om att ni börjar med att läsa igenom texten längst bak i boken först. Anti... Läs hela recensionen

 3. Fin, enkel och detaljrik faktabok

  Philip 7 år:
  Jag tycker om Emmas böcker. Hon ritar jättefint och det finns många saker att titta på. Hon har gjort flera faktaböcker. Denna heter Mina första träd. Du kan lära dig en massa saker om träd. Jag visste inte att björk var ett av de första träden som började växa när istiden tog slut. Jag visste inte att sälg är ett träd. Jag visste inte att man kan göra träskor och glasspinnar av trädet bok. Visste ni det? Emmas bilder är så fina.

  Gustav 9 år:
  Emmas böcker är fin... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Emma Jansson