Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
32
Utgivningsdatum
2020-04-01
Förlag
Triumf Förlag
Illustratör/Fotograf
Maria Trolle
Dimensioner
298 x 220 x 9 mm
Vikt
393 g
SAB
Hcf
ISBN
9789188549938

Vem är jag? : en saga om att gå sin egen väg

(8 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-04-01
112
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
En ny bok av populära illustratören Maria Trolle!

Flugan Frans är inte riktigt som de andra flugorna i sin familj. När de andra vill äta komockor dricker han hellre nektar från vallmoblommor. När familjen flyger rakt, så flyger Frans upp och ned.

- Så där gör inte riktiga flugor! säger familjen.

Frans rymmer hemifrån. Om jag inte är en fluga, vem är jag då? tänker han. Kanske är jag egentligen ett bi? På sitt äventyr träffar han tre nya vänner, masken Mia, myran Pelle och Syrsan Yrsa, som alla tre har valt att leva annorlunda.

Vem är jag? är en humoristisk saga på vers, om vänskap och om att våga gå sin egen väg.

Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Vem är jag? : en saga om att gå sin egen väg. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En bok med ett fint budskap!

  En Väldigt söt bok om flugan Frans och om att hitta vem man är... En vackert illustrerad bok med Viktigt budskap!

  Vi får som sagt träffa flugan Frans som inte är som alla andra flugor; detta gör att han lämnar sin familj och försöker hitta sig själv. Han testar bl.a. på livet som bi och daggmask. Men sen visar det sig att han inte är ensam om detta sökande...

  En mysig och viktig berättelse om att hitta sig själv!

 2. En bok med budskap
  J , 9 november 2020

  Väldigt vackra bilder.
  Extra kul att läsa när den är på rim och även om det ibland kan vara svårt att uppfatta för yngre så tyckte min 3 åring att den var kul.
  Den väckte även mycket funderingar hos barnen och på ett lättsamt och begripligt vis kunde vi närma oss känslan att inte få vara sig själv.

 3. Ljuvliga illustrationer
  Kaffeläsaren, 13 maj 2020

  Vem är jag? är en fin berättelse om att våga hitta sig själv och gå sin egen väg fast andra försöker omvända en. Det är en berättelse om mod som jag tror kan hjälpa till att peppa barnen att våga vara sig själva och inte lyssna så mycket på andra runtomkring. I boken är det flugan Frans som inte följer i familjens utstakade fotspår. Familjen älskar komockor men Frans vill hellre dricka nektar och det kan familjen inte förstå, varvid Frans ger sig iväg. Sagan slutar lyckligt utan att Frans tvi... Läs hela recensionen

 4. Ljuvlig bilderbok man vill ha framme

  Gustav 9 år:
  Bilderboken Vem är jag är fin på flera sätt. Illustrationerna är fina och jag tycker det är bra att de skriver om att vara annorlunda. Att man ska få vara sig själv och accepterad för den man är. Flugan Frans som boken handlar om är inte som de andra i sin familj. Han vill inte äta komocka. Han vill dricka nektar från vallmoblommor. Familjen säger att man inte gör så. Då sticker Frans och försöker ta reda på vem han är. Han hittar nya vänner som accepterar honom för den han ä... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Maria Trolle