Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Upptäck naturen
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
24
Utgivningsdatum
2020-04-30
Förlag
Triumf Förlag
Illustratör/Fotograf
Emma Jansson
Dimensioner
24 x ? x 4 mm
Vikt
10 g
SAB
uUgjb
ISBN
9789188549945
Mina första insekter (inbunden)

Mina första insekter

(16 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-04-30
149
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I boken MINA FÖRSTA INSEKTER hittar du flera olika insekter som finns i vårsvenska natur. Lär dig kort och innehållsrika fakta:

* Om vem som gärna simmar runt i regntunnorna som du har utanför huset.

* Om vilkenfjäril som brukar vakna till allra först på våren.

* Och varför humlor och bin ärså viktiga för alla blommor och träd!

I boken hittar du också fakta om alltfrån ekoxen till vår vanligaste trollslända samt flera olika fjärilar och den häftiga lysmasken. I slutet avboken finns en faktasida med svåra ord samt en sida med tips om hur du kan hjälpainsekterna på traven genom att bygga ett insektshotell och plantera blommor.

Boken är del fyra i serien Upptäck naturen . Författare och illustratör är Emma Jansson som även tecknat böckerna Vems spår?, Vems bajs? & Vems rumpa?
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mina första insekter
 2. +
 3. Mina första fåglar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mina första fåglar av Emma Jansson (inbunden).

Köp båda 2 för 298 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Mina första insekter. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lärorik och intressant bok!

  Lärorik och intressant bok om några av våra minsta invånare.

  Här får vi lära oss Massor av fakta om insekter. Om vilken familj de tillhör, storleken, utseende och andra rolig fakta.

  Tänker även läsa de andra böckerna som finns i serien!

 2. Fantastisk för upp till nio år

  Vi har tidigare tipsat om de olika delerna i faktaserien "Upptäck naturen". Nu har nästa bok släppts och vi får nu stifta bekantskap med med en mängd olika insekter som hör hemma i vår svenska natur. På varje uppslag finns info om 2-4 olika sorters insekter och dessa kompletteras av fantastiska illustrationer.
  Det är kul att Jansson valt ut olika sorters insekter - dels bekanta vänner som nyckelpigor och fjärilar. Men också lite mer okända såsom timmerman och lysmask.

  Boken avs... Läs hela recensionen

 3. Fantastiskt fin!
  Kaffeläsaren, 7 juni 2020

  Mina första insekter är den fjärde delen i serien Upptäck naturen. Det är en helt fantastikt fin serie om naturen och i tidigare delar har vi lärt oss mer om fåglar, fiskar och träd. Nu är turen kommen till våra insekter. Insekter är väl något som ofta bara finns där men som vi inte lägger så mycket märke till. Det är en informativ bok där vi får veta massa fakta om de olika insekterna. Boken är lärorik för både barn och vuxna, det var flera grejer som jag som vuxen inte hade en aning om inna... Läs hela recensionen

 4. Fin faktabok med ljuvliga illustrationer

  Gustav 9 år:
  Mina första insekter är en faktabok om insekter. Det är fakta på sidorna och fina illustrationer med många detaljer. Längst bak i boken får man lära sig lite om skogen och vad pollen betyder och sen hur man kan bygga ett hem till insekterna. Jag hittade alla äpplen i boken och jag var snabbare än pappa.

  Philip 7 år:
  Jag tycker om Emmas böcker. Det finns så mycket att titta på i hennes bilder och man lär sig massor av saker. Jag ska redovisa om bin i skolan och j... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Emma Jansson