Tid för Gud : judiska och kristna perspektiv på de judiska högtiderna (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Skrifter om judisk och kristen tro och tradition (del 2)
Antal sidor
191
Utgivningsdatum
2016-08-12
Upplaga
1
Förlag
Arcus Förlag
Dimensioner
190 x 130 x 15 mm
Vikt
200 g
SAB
Cmdb.03
ISBN
9789188552662

Tid för Gud : judiska och kristna perspektiv på de judiska högtiderna

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2016-08-12
179
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
JUDENDOMEN handlar om långt mycket mer än rötter till kristendomen. Den utgör en omistlig del av det mest centrala i kristen tro och tradition. Genom att studera firandet av de judiska högtiderna kan vi lära oss mer om både judendom och kristendom.
TID FÖR GUD beskriver de judiska högtidernas historiska bakgrund och praktiska utformning idag. Hur firas högtiderna? Varför firas de på detta sätt?
TID FÖR GUD kastar på samma gång nytt ljus över kristen domen. Vad skiljer och vad förenar? Varför har den kristna traditionen behållit vissa högtider och förbigått andra?

Teol. dr Göran Larsson har under flera decennier arbetat för fördjupad förståelse och förbättrade relationer mellan judar och kristna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Tid för Gud : judiska och kristna perspektiv på de judiska högtiderna
 2. +
 3. Jossel Rakovers samtal med Gud

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jossel Rakovers samtal med Gud av Zvi Kolitz (häftad).

Köp båda 2 för 288 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Tid för Gud : judiska och kristna perspektiv på de judiska högtiderna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En viktig bok!
  Dennis Hjalmarsson, 22 oktober 2015

  Har alltid fascinerats av judarna och deras historia som det bibliskt utvalda folket. Göran Larsson ger en faktaspäckad bok över de judiska högtiderna och de kristna. Man kan se ett samband mellan de judiska och de kristna högtiderna. En bra bok för den som vill veta mer och få en större insikt över högtidernas ursprung.

 2. Mycket tänkvärd bok genom att författaren är mycket...
  Laila Nilsson, 30 december 2013

  Mycket tänkvärd bok genom att författaren är mycket kunnig i både kristendom och judendom. Den är bra för bättre relationer mellan de båda trosuppfattningarna.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Göran Larsson

Övrig information

Boken vill visa att vi genom att studera firandet av de judiska högtiderna kan lära oss mer om både judendom och kristendom. Boken beskriver de judiska högtidernas historiska bakgrund och praktiska utformning idag. Hur firas högtiderna? Varför firas de på detta sätt? Boken kastar på samma gång nytt ljus över kristendomen. Vad skiljer och vad förenar? Varför har den kristna traditionen behållit vissa högtider och förbigått andra?