Textens tilltal: Konsten att bilda meningar (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Arcus teologi
Antal sidor
214
Utgivningsdatum
2009-06-22
Upplaga
1
Förlag
Arcus Förlag
Dimensioner
215 x 142 x 15 mm
Vikt
340 g
ISBN
9789188552853

Textens tilltal: Konsten att bilda meningar

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2009-06-22
239
  • Skickas från oss inom 7-10 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
För många är Bibelns texter till hjälp när de för söker formulera meningen med sina liv eller ska vi kanske hellre säga meningarna med våra liv? I Bibeln finns, liksom i livet självt, en myllrande mångfald. Den som med Bibelns hjälp finner ett sätt att förhålla sig till sitt eget liv upptäcker även fascinerande möjligheter att relatera till mångfalden.

Textens tilltal: Konsten att bilda meningar är en bok om Bibelns texter, tolkningar och tillämpningar. Kunnigt och engagerande, med konkreta exempel och fördjupande reflektion, visar författaren hur angeläget det är att ställa frågan om vad som kännetecknar en ansvarsfull bibeltolkning.

Jesper Svartvik är den förste innehavaren av Krister Stendahls professur i religionsteologi vid Lunds universitet och Svenska teologiska institutet i Jerusalem. I likhet med Krister Stendahl (19212008) har han ägnat sig åt såväl bibelvetenskap som judisk-kristen dialog. Textens tilltal: Konsten att bilda meningar är en fristående fortsättning på hans bok Skriftens ansikten: Konsten att läsa mellan raderna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Textens tilltal: Konsten att bilda meningar
  2. +
  3. Skriftens ansikten : konsten att läsa mellan raderna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skriftens ansikten : konsten att läsa mellan ra... av Jesper Svartvik (häftad).

Köp båda 2 för 468 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jesper Svartvik