Judarna, Ers Majestät! (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Skrifter om judisk och kristen tro och tradition (del 5)
Antal sidor
121
Utgivningsdatum
2018-01-29
Upplaga
1
Förlag
Arcus Förlag
Medarbetare
Karlsson, Stig (form)
Dimensioner
190 x 130 x 10 mm
Vikt
201 g
SAB
Cmdb
ISBN
9789188553324

Judarna, Ers Majestät!

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2018-01-29
141
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Frågan om Guds förbund med judarna har besvarats på olika sätt genom den kristna historien. Inte så sällan har kyrkan haft en ambivalent inställning till det folk som utgör dess egen grund. En del har hävdat att judarna fortfarande är Guds egendomsfolk - andra att kyrkan nu har tagit över denna roll. Men måste det vara antingen eller?

I Judarna, Ers Majestät! låter författaren oss förstå att frågan kan ha ett annat svar. Om det judiska folket har fortsatt att följa det förbund som gavs dem för över 3000 år sedan, och Gud därigenom bevarat dem, är då inte detta ett tecken på Guds trofasthet? Och är det då inte en trofasthet även kristna kan lita på? Det var i mötet med en levande judendom som författaren började se flera av bibelns texter i ett nytt ljus, vilket han ger exempel på i denna bok.

Göran Larsson är präst, teol. dr och docent i judaistik. Han har tillbringat närmare 30 år i Jerusalem, halva tiden som direktor för Svenska teologiska institutet samt präst i svenska församlingen. För närvarande är han Associate Professor vid Lutheran Theological Seminary i Hong Kong samt flitigt anlitad föreläsare i frågor gällande judisk och kristen tro och tradition.

I samband med författarens femtioårsdag instiftades Göran Larssons jubileumsfond för judisk-kristna relationer, vars syfte är "att öka förståelsen mellan judar och kristna och främja en teologisk fördjupning inom kristenheten när det gäller sambandet mellan Gamla och Nya testamentet, judisk skrifttolkning, levande judendom och kristendomens djupa rötter i judisk tro och judiskt liv". Jubileumsfonden ger också ut en skriftserie, Skrifter om judisk och kristen tro och tradition, där fler av Göran Larssons tidigare böcker, såväl som denna, ingår.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Judarna, Ers Majestät!
 2. +
 3. Muhammed

De som köpt den här boken har ofta också köpt Muhammed av Klas Grinell (häftad).

Köp båda 2 för 320 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Judarna, Ers Majestät!. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Högintressant bok av Göran Larsson
  Rune Johansson, 13 december 2019

  Boken gjorde mig glad! Upplevde den som ett ord i rättan tid. Vad positivt, tänkte jag, att någon tar upp detta högintressanta och aktuella ämne på ett ödmjukt sätt, väl förankrat i Bibeln. Författaren, som tillbringat ca 30 år i Jerusalem, är väl insatt i sitt ämne. Boken är lättläst, trots att den behandlar djupa teologiska frågor och problem. Belyser judarnas historia på ett mästerligt sätt.
  Rekommenderar den varmt, framför allt till alla Ordets förkunnare

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Göran Larsson