Kring livets träd. Bibelns tillkomst och innehåll (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
189
Utgivningsdatum
2018-06-14
Upplaga
1
Förlag
Arcus förlag
Dimensioner
190 x 130 x 14 mm
Vikt
307 g
ISBN
9789188553348

Kring livets träd. Bibelns tillkomst och innehåll

(4 röster)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2018-06-14
209
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Bibeln har kommit till och fått sin utformning för 2-3000 år sedan. Vi har idag större möjligheter än tidigare att se var, när och hur dessa skrifter har blivit till. Nya textfynd och vidgad och fördjupad forskningsteknik för att vi idag kan vieta betydligt mer om Bibelns tillkomsthistoria än man visste för 100 år sedan. Bo Johnson är professor emeritus i Bibelvetenskap (GT) vid Lunds universitet. Han är inte bara en meriterad bibelforskare, utan även en uppskattad pedagog och gärna sedd föreläsare i många olika sammanhang. Här ger han oss en presentation av Bibelns innehåll, bok för bok.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kring livets träd. Bibelns tillkomst och innehåll
  2. +
  3. Förd bakom ljuset : lurendrejeri i vår tid

De som köpt den här boken har ofta också köpt Förd bakom ljuset : lurendrejeri i vår tid av Daniel Simons, Christopher Chabris (inbunden).

Köp båda 2 för 498 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kring livets träd. Bibelns tillkomst och innehåll. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Biblisk historia

    En bra genomgång av bibelns alla böcker med fokus på när boken skrevs, vem var författaren, den historiska situationen, återgivande av bokens berättelse med tyngdpunkt på viktiga händelser och det teologiska budskspet i det som berättas. Syns att det är en erfaren bibelteolog som skriver. Kan rekommenderas både som repetition för förkunnare och som faktalitteratur till studiegrupper.

Visa alla 1 recensioner