Labyrinter : handbok för pilgrimer (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
159
Utgivningsdatum
2020-11-20
Förlag
Arcus Förlag
Medarbetare
Älverbrandt, Ebba (förf.) / Wisti, Kent (förf.) / Stålknapp, Lovisa (förf.) / Sjöstrand, Lena (förf.) / Braw, Anna (red.) / Larsson, Aina (form)
Illustratör/Fotograf
Catharina Hansson
SAB
Cead
ISBN
9789188553423
Labyrinter : handbok för pilgrimer (häftad)

Labyrinter : handbok för pilgrimer

Häftad Svenska, 2020-11-20
179 209 Du sparar 30 kr!
  • Kommer snart. Förboka gärna.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Labyrinten har en given väg in mot mitten. Det är omöjligt att gå vilse. Jag behöver inte ta några beslut utan bara följa. I labyrintens vindlingar stillas min själ.

Tillsammans med en rad medförfattare utforskar Anna Alebo labyrintens historia, vad den har betytt för kristna genom tiderna och hur vi kan ta hjälp av den nu.

Här finns förslag till ...

* gruppvandringar

* vandringar på egen hand

* sånger

* vandringar med barn

* tillfälliga och mer permanenta labyrinter

""Ta av dig dina skor. Du står på helig mark." Orden till Mose, från den som ger sig själv namnet Jag är, blir tilltal också till dagens labyrintvandrare.

Just detta är en aspekt av den inlevelse labyrinten bjuder in till: övningen i att livet här och nu är helig mark. Varje ögonblick och varje sten är en port. För den som vandrar, men också för den som ser dessa koncentrerade vandrare i morgonljuset. Labyrinten framträder när någon vandrar i den." - ur Lena Sjöstrands artikel

Medverkande: artikelförfattare är Karin Hedner, Anders Piltz, Anne Ekberg, Johan Tyrberg, Ebba Alverbrandt, Kent Wisti, Lovisa Stålknapp och Lena Sjöstrand. Moder Christa OSB har skrivit förordet.

Huvudförfattaren Anna Alebo är stiftsadjunkt för andlig vägledning i Lunds stift och kaplan för Killans bönegård på Osterlen. Tidigare har hon varit pilgrimspräst i samma stift.

Hon har skrivit flera böcker om att pilgrimsvandra, och inför år 2015 fick hon uppdraget att skriva ärkebiskopens fastebok.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Labyrinter : handbok för pilgrimer
  2. +
  3. Granskogsfolk : hur naturen blev svenskarnas religion

De som köpt den här boken har ofta också köpt Granskogsfolk : hur naturen blev svenskarnas re... av David Thurfjell (inbunden).

Köp båda 2 för 258 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna