Om tidens uppkomst : Stephen Hawkings slutgiltiga teori (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
449
Utgivningsdatum
2023-11-06
Förlag
Fri Tanke
Översättare
Lisa Sjösten
Dimensioner
27 x 209 x 133 mm
Vikt
760 g
SAB
Ucceb
ISBN
9789188589453
Om tidens uppkomst : Stephen Hawkings slutgiltiga teori (inbunden)

Om tidens uppkomst : Stephen Hawkings slutgiltiga teori

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2023-11-06
267
  • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Hur kan naturlagarna vara så väl lämpade att hysa liv i universum? Det är som om kosmos hela tiden visste att det en dag skulle bli vårt hem.

Frågan har länge gäckat den moderna fysiken. Tillsammans med sin vän och kollega Stephen Hawking försökte Thomas Hertog i tjugo år finna ett svar genom en ny kvantteori om kosmos. I deras sökande fann de att även fysikens lagar utvecklas enligt en evolutionär logik. Den som följer utvecklingen bakåt i tiden kommer till slut att se hur partiklar, krafter och till och med tiden själv bleknar bort.

I den här boken presenteras upptäckten av den kosmiska evolution som lade grunden till Stephen Hawkings slutgiltiga teori. Världen har ingen tidlös struktur, fastställd en gång för alla. Naturlagarna föddes och utvecklades i takt med att vårt universum tog form.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Om tidens uppkomst : Stephen Hawkings slutgiltiga teori
  2. +
  3. Kvantfysiken och livet : våra innersta mekanismer och världarna omkring oss

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kvantfysiken och livet : våra innersta mekanism... av Joar Svanvik, Göran Johnsson, Ingemar Ernberg, Göran Wendin, Tomas Lindblad (pocket).

Köp båda 2 för 346 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Om tidens uppkomst : Stephen Hawkings slutgiltiga teori. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Mycket intressant
    Mats Näslund, 28 december 2023

    Denna bok är skriven av en av Steven Hawkings sista doktorander. Boken handlar om en teori för universums uppkomst som publicerades först efter Hawkings död. Teorin går väsentligen ut på att de observationer ("kvantmätningar") vi gör idag påverkar det förflutna och därmed universums historia. Det låter mysko, men det finns faktiskt experiment som utförts som tyder på att mätningar kan påverka historien. Poängen med teorin är att den kan förklara saker som tidens uppkomst och undviker att föru... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Thomas Hertog