Lev hela livet : filosofiska tankar om ett gott och meningsfullt åldrande (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
406
Utgivningsdatum
2019-10-14
Upplaga
1
Förlag
Fri Tanke Förlag
Dimensioner
231 x 160 x 30 mm
Vikt
678 g
SAB
Dofg
ISBN
9789188589552

Lev hela livet : filosofiska tankar om ett gott och meningsfullt åldrande

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2019-10-14
213
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Jag närmar mig 60 med stormsteg, vilket ger upphov till både positiva och negativa tankar. Å ena sidan tänker jag att det snart kommer en tid då möjligheterna till ett rikt och stimulerande liv är mycket stora. Å andra sidan inser jag att kroppens förfall redan har börjat så smått, och att min oundvikliga död antagligen kommer att föregås av en tid som präglas av sjukdom, allmän skröplighet och ett ökat behov av vård och hjälp. Hur ska vi tänka när vi börjar komma upp i åren och försöker komma fram till hur återstoden av livet ska levas? Hur ska vi göra det bästa av de år vi har kvar?

I Lev hela livet bjuder filosofen Bengt Brülde (född 1959) in till en dialog med läsaren om hur vi kan och borde förhålla oss till vårt eget åldrande. Förändringarna som sker under årens lopp kan vara dramatiska och kräver kanske ett nytt sätt att förhålla sig till livet. Med handfasta råd och tydliga exempel vägleder Brülde läsaren genom pensioneringen, våra nära relationer, hälsan, hur vi bäst ska förvalta våra möjligheter samt meningen med livet. Oavsett om du börjar närma dig femtio, har passerat åttio eller har större delen av livet framför dig är det rätt tid att tänka över hur du lever ditt liv.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Lev hela livet : filosofiska tankar om ett gott och meningsfullt åldrande
  2. +
  3. Bättre med åren : forskarens bästa tips för ett långt och lyckligt liv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bättre med åren : forskarens bästa tips för ett... av Katarina Steding-Ehrenborg (inbunden).

Köp båda 2 för 444 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Lev hela livet : filosofiska tankar om ett gott och meningsfullt åldrande. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Värdefulla råd för en lycklig ålderdom
    Bertil, 28 november 2019

    Författaren ger flera betydelsefulla och användbara rekommendationer hur vi kan leva ett lyckligt och meningsfullt liv när vi har gått i pension. Vidare innehåller boken flera mycket konstruktiva och värdefulla råd om hur vi kan förebygga och även uthärda de obehag som ålderdomen nödvändigtvis för med sig. Boken kan anses som en handbok i hur vi själva kan medverka till att få en innehållsrik och lycklig ålderdom. Författaren omvandlar, på ett mycket lättförståeligt sätt, vetenskapliga result... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Bengt Brülde